Företag

Portia Boakye grymt taggad inför derbyt

  • Damer
  • A-lag
  • 30 apr 2021

Djurgårdens ghananska backklippa har gott självförtroende inför söndagens drabbning mot AIK och gläds samtidigt åt landslagskompisen Elizabeth Addos ankomst.

På söndag är det dags för damallsvenskt derby när AIK gästar Stockholms Stadion. Det blir första derbyt i högsta serien mellan lagen sedan 2012 då DIF de facto vann båda derbymatcherna, även om båda lagen åkte ur damallsvenskan i slutändan.

Men i år är det äntligen dags igen och det är ett förväntansfullt Djurgården som ser fram emot att ta sig an ärkerivalerna på Stadion, där försvarsklippan Portia Boakye är en av många taggade spelare.
– Vi har mött AIK några gånger nu på sistone och vi vann mot dem två gånger i cupen förra året, samtidigt förlorade vi träningsmatchen i vintras och derbyn är aldrig enkla. Så alla vi spelare och tränarna preparerar maximalt för den här matchen. Det är en mycket viktig match för oss och en match vi måste vinna, säger Portia som är förberedd på en tuff kamp på söndag.
– AIK är ett bra lag men vi är också ett starkt lag och den här gången blir det annorlunda eftersom det är ett allsvenskt derby. Så jag ser verkligen fram emot det och det ska bli väldigt roligt att möta dem hemma på Stadion.

Hur tycker du att formen i laget är?
– Jag tycker att vi är i bra form just nu om man ser till våra två senaste matcher. Vi vann mot Örebro men hade inte marginalerna med oss senast i Kristianstad när vi åkte på ett sent mål i slutet. Men vi gjorde ändå en bra match och det har varit hårt arbete och bra tempo på träningarna också. Så vi kommer väl förberedda till derbyt på söndag.

Och hur ser formen ut för egen del?
– Jag känner mig verkligen ”in shape” nu och jag hoppas kunna toppa formen lite till så att det syns på söndag. Jag kommer att göra mitt allra bästa för att hjälpa laget till en bra insats.

Ni spelade med fembackslinje senast mot Kristianstad, hur kändes det för din del?
– För mig är det inga problem att spela med fembackslinje. Jag är van vid det och tycker att man får bra offensiva möjligheter med ytterbackarna på det sättet. Men jag klarar ju självklart fyrbackslinje bra också, så jag känner mig säker på planen oavsett vilken uppställning det blir.

Under onsdagens träning kommer även din landslagskompis Elizabeth Addo ansluta. Hur känns det?
– Det känns jättespännande och jag är jätteglad att hon är här. Hon är en väldigt duktig spelare som kommer att tillföra väldigt mycket till laget. Vi känner varandra väldigt bra och har spelat över tjugo matcher tillsammans i ghananska landslaget, så hon kommer att göra vårt lag ännu starkare.

Slutligen, vad tror du vi får se för resultat i söndagens derby?
– Vi kommer att vinna, det är jag övertygad om. Jag har ett bra självförtroende och det gäller även resten av laget. Det kommer som sagt att bli en tuff match men jag tror att vi vinner. Den inställningen måste man ha i ett derby, avslutar Portia.

2 maj, söndag 15:00Stockholms Stadion

DjurgårdenAIK
1-2 (1-0)

  • MålskyttarHayley Dowd 41'Honoka Hayashi 57'Honoka Hayashi 79'
  • Domare Sara Persson
  • Publik (Stockholms Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat