Företag

DIF förlänger med Elvira Björklund

  • Damer
  • A-lag
  • 3 aug 2022

Ett treårigt kontrakt är nu påskrivet av den 18-åriga blårandiga målvaktstalangen.

Sedan ankomsten till DIF som 15-åring har Elvira Björklund gått från klarhet till klarhet med övertygande insatser mellan stolparna under match och träning. De fina prestationerna i DIF FA19 ledde sedan till ett A-lagskontrakt inför säsongen 2021 som nu förlängs ytterligare fram till den 31 december 2025.

Ett glädjande besked för Elvira, nyligen hemkommen från svenska F19-landslagets EM-äventyr i Tjeckien, som känner en stolthet över att spela vidare i Djurgården.
– Känslan är jättebra och jag är självklart otroligt stolt över att få fortsätta att bära DIF-skölden. Det är en stor ära för mig, berättar Elvira som ändå anade att ett förslag låg på lut.
– Jag hade det lite på känn att det kunde vara på gång, fast att det skulle bli ett kontrakt på tre år var lite förvånande. Men då känner jag ju mig ännu mer säker på att Djurgården tror på mig, så det var positivt  

Att trivselfaktorn i föreningen är hög märks också tydligt hos Elvira.
– Jag trivs jättebra i laget. Vi har en otroligt stark och öppen grupp just nu med både extremt bra fotbollsspelare och fina människor och det känns väldigt bra att få vara en del av den.

Sedan i slutet av april har Elvira även fått en ny målvaktstränare i form av Andreas Isaksson som har bidragit till hennes utveckling.
– Han har varit jättebra och jag lär mig nya saker under varje träning. Andreas pushar oss verkligen till våra gränser och det har han gjort sedan första dagen han kom. Det finns mycket erfarenhet hos honom men han är också en väldigt bra tränare, förklarar Elvira som uppriktigt uppskattar den tuffa konkurrensen som råder där Kelsey Daugherty har haft en uppåtpekande formkurva under våren.
– Det är en otroligt bra konkurrens emellan oss och det är precis så det ska vara. Man vill altid ha någon att fightas med för att kunna utvecklas, så det ser jag bara positivt på.

Ett signifikativt svar från Elvira som har en positiv syn på tillvaron och när det gäller tankarna kring de kommande åren i DIF är hon också förväntansfull.
– Mina förväntningar är att vi ska fortsätta att träna hårt på varje träning och göra allt som lag för att ta oss upp mot toppen av tabellen. För min egen del ska jag kämpa för att få ännu mer speltid och erfarenhet in på kontot, plus självklart att vinna mycket matcher. Så det känns som väldigt roliga år som väntar för min del med bra möjligheter att utvecklas, summerar Elvira.

Jean Balawo om förlängningen med Elvira 
Med Elviras underskrift på plats har sportchef Jean Balawo nu lagt grunden till en stabil målvaktsuppsättning över tid och han har höga förhoppningar på henne.
– Det är klart att det är oerhört viktigt att vi säkrar upp Elvira för framtiden. Hon har alla förutsättningar att kunna bli en framtida landslagsmålvakt och nu i sommar har hon deltagit i F19 EM med Sverige vilket vi känner en stolthet över. Vi visste ganska tidigt vad ville göra med Elvira och det känns tryggt att veta att hon ser på oss på samma sätt sett som vi ser på henne. Därav har vi nu förlängt med henne fram till och med 2025 och vi är väldigt glada att hon valt att fortsätta sin utveckling här i Djurgården, sammanfattar Jean.

Senaste nyheter

Relaterat