Företag

Aleksandr Vasyutin klar för 2022

  • Herrar
  • A-lag
  • 10 jan 2022

Det blir ännu en allsvensk säsong för Djurgårdens ryska keeper genom ett nytt ettårigt låneavtal.

DIF fortsätter att mobilisera inför den kommande säsongen och ännu ett viktigt namn är nu säkrat när Aleksandr Vasyutin kritat på för ytterligare ett år. Ett låneavtal över 2022 med Zenit Sankt Petersburg är undertecknat och därmed gör sig den ryska burväktaren redo för en ny säsong mellan stolparna i DIF.
– Jag är väldigt glad över att få spela ännu ett år i Djurgården. Vi började diskutera det i slutet av förra året och redde ut några små detaljer innan vi var överens. Så känslan är jättebra för min del och vi har ett väldigt bra lag inför säsongen som kommer, berättar Aleksandr som fick uppleva ett dynamiskt första år i Djurgården.
– Det var blandade känslor. Jag kände att jag kunde gett mycket mer för laget men min skada satte ju stopp för det. Så vi får hoppas att jag kan göra mitt allra bästa under hela 2022.

I nuläget är dock den fysiska formen god efter att Aleksandr kört ordentligt med fys under uppehållet.
– Allt känns bra nu och jag har kunnat tränat på bra med fysteamet under julledigheten, förklarar Aleksandr som i nuläget befinner sig i Sankt Petersburg och inte finns på plats när träningen kickar igång den 13 januari.
– Jag kommer att stanna kvar här i Ryssland ett tag till innan jag ansluter till laget i Stockholm. Det är några små saker som måste ordnas först, men jag ska prata ihop mig med Bosse (Andersson) så kommer jag så fort jag kan.

En ny säsong väntar och precis som för övriga laget är revanschlusta ett nyckelord för Vasyutin som hade ett fint personligt facit med endast fem insläppta mål på tio matcher.
– Förra säsongen var helt okej men inte tillräckligt bra, både för egen och för lagets del. Vi gjorde ett bra jobb men det blev inget guld och gick inte hela vägen i cupen. Så det finns mycket att förbättra inför den här säsongen.

Att det sedan blir ett oerhört matchtätt år med späckat spelschema ser han enbart som positivt.
– Det känns bara roligt, jag tror att du kan fråga vilken fotbollsspelare som helst och få samma svar. Jag vill spela så mycket viktiga matcher som möjligt i år, så jag ser bara fram emot det.

Ytterligare en plusfaktor är att kunna få jobba vidare under samma premisser som fjolåret tillsammans med Tommi Vaiho och Jacob Widell Zetterström under ledning av Nikos Gkoulios.
– Jag har nämnt det förut, att jag trivs otroligt bra att jobba ihop med Jacob och Tommi och med Nikos som tränare. Vi har en stark grupp som stöttar varandra för att jobba maximalt vilket gör att vi hela tiden utvecklas som spelare. Så det är bara att fortsätta på det inslagna spåret, summerar Aleksandr som är föredömligt koncis beträffande de egna målsättningarna.
– Jag vill visa upp min bästa sida och vara till så stor nytta som möjligt för föreningen, det är mitt fokus.

Bosse Andersson om lånet av Vasyutin

För sportchef Bosse Andersson innebär Aleksandr Vasyutins nya avtal att han ånyo kan mönstra samma ruggigt starka målvakstrio som under fjolåret i och med ett nytecknat fyraårskontrakt med Jacob Widell Zetterström och Tommi Vaiho säkrad över 2023. Något som kan vara välbehövligt med tanke på en tight säsong med mycket matcher.
– Vi är väldigt glada och tacksamma för att Aleksandr Vasyutin finns med oss under 2022. En mycket skicklig målvakt och även en väldigt bra kille utanför planen. Vi lärde ju känna honom under förra året och det var synd att vi inte fick jobba tillsammans hela säsongen. Det hade varit tråkigt att avsluta redan där och det kände även Aleksander och Zenit, så vi hade en dialog kring det när vi träffades i november. Nu har vi kommit överens om att förlänga låneavtalet över 2022 på samma villkor som vi hade förra året. Aleksandr ansluter sedan till oss om ett par veckor eftersom han kommer att vara kvar och träna med Zenit Sankt Petersburg i en uppbyggnadsfas för att vara helt hundraprocentig när han kommer hit.

DIFTV med Aleksandr Vasyutin om det nya kontraktet kommer när han åter är på plats i Stockholm.

Senaste nyheter

Relaterat