Företag

Arnold Eba på lån till Djurgården

  • Herrar
  • A-lag
  • 21 jan 2022

Den kamerunska 18-årige högeryttern med U17-landslagsmeriter är klar för spel med DIF under 2022.

Unge kamerunske yttern Arnold Eba från AS King Football Academy var uppe i Stockholm för ett provspel med DIF under november-december och gjorde bevisligen ett gott intryck. Så pass gott att han nu erbjuds ett låneavtal under 2022, (med option på förlängning), och Arnold anländer till Stockholm så fort de administrativa bitarna är på plats.

En kvick högerytter med en fin passningsfot som gärna utmanar en-mot-en och som ser fram emot få utvecklas i den blårandiga miljön.
– För mig är det här en fantastisk möjlighet som spelare att få visa upp den kapacitet jag har. Jag jobbar hela tiden för att bli bättre och ska fortsätta på det spåret i Djurgården, säger Arnold som redan vistats en knapp månad i Stockholm under provspelsperioden.
– Jag fick ett väldigt gott intryck av Djurgården när jag var uppe senast och tycker att jag blev väldigt väl mottagen av alla ledare och spelare. Jag gillar föreningen och hoppas att jag kan visa upp mina bästa sidor under året som kommer.

Arnold är född i Monatélé, en mindre stad i Kamerun, och har fått sin fotbollsutbildning i AS King Football Academy där han haft en fin utveckling och gjort avtryck med sina kvicka fötter. För egen del framhåller han gärna hårt arbete och disciplin på planen som viktiga egenskaper.
– Jag är en respektfull och disciplinerad spelare som alltid gör mitt bästa och jobbar för laget. Sedan är jag rätt snabb och det hjälper mig att hitta ytor bakom backlinjen, det är en fördel när jag utmanar en-mot-en och det försöker jag göra ofta.

Positionsmässigt är det som högerytter Arnold trivs bäst men han kan även axla andra roller i anfallet om så krävs.
– Jag gillar att spela ute på kanten allra bäst men kan även spela som central anfallare om det behövs. Det är upp till tränarna hur de vill använda mig, förklarar Arnold som väckte uppmärksamhet  på högerkanten med Kamerun under U17-VM 2019.
– Det var en rolig erfarenhet som fick mig att växa både som människa och spelare. Så jag hoppas att det blir mer landslagsuppdrag framöver för mig, det är en målsättning jag har.

När det gäller målsättningar under tiden i Djurgården siktar Arnold högt men främst långsiktigt.
– Jag kommer hit för att utvecklas och har mycket tålamod. Men jag siktar på att spela till mig en plats i A-laget och längre fram satsar jag såklart på att ta en plats i startelvan under min tid här, avrundar han.

 

Bosse Andersson om Arnold Eba

Efter en solid upprustning av truppen inför 2022 med nyförvärv och förlängningar av mer senior karaktär adderar sportchef Bosse Andersson nu ytterligare ett spännande framtidsnamn till truppen i och med lånet av Arnold Eba.
– Under de covidtider som vi befinner oss i har det varit ganska svårt att få hit spelare som vi kan se på och bedöma i vår egen miljö. Men vi hade lite tur med Arnold som kunde komma upp i november och var här i 3-4 veckor under slutspurten av Allsvenskan. Under den perioden tränade han med DIF PA19 och gjorde ett väldigt gott intryck där han visade upp sina egenskaper. Han är en ytter med både snabbhet och fränhet samt en skicklig passningsspelare. Dessutom är han fotbollsmässigt välutbildad och gjorde bra ifrån sig i U17-VM där han var en utmärkande spelare för Kamerun, berättar Bosse som betonar vikten av tålamod och vill ge Arnold tid att acklimatisera sig i DIF.
– Vi lånar Arnold under året från AS King Academy och kommer att följa hans utveckling. Sedan finns en fastställd option som vi kan använda om vi känner att det här är intressant på längre sikt. Under året som kommer har han möjlighet att fortsätta spela med DIF PA19 i den nationella serien och det ger oss bra förutsättningar för att bedöma om han kvalificerar sig för A-laget framöver. Vi har även en bra plattform för honom i U21-matcherna. Trots sin ringa ålder har han ändå kommit långt i sin utveckling och det finns vissa likheter med Edward Chilufya så det ska bli spännande att följa honom under året.
 

Fakta Arnold Eba

Position: Högerytter
Född: 7 juni 2003
Längd: 1,77 m
Tidigare klubbar: AS King Football Academy, Eding Sport FC
Landskamper: Kamerun U17 (3)

Senaste nyheter

Relaterat