Företag

DIF förlänger med Julia Walentowicz

  • Damer
  • A-lag
  • 5 jan 2022

Den U23-landslagsmeriterade ytterbacken med det stora Djurgårdshjärtat är klar för två nya år i DIF.

Julia Walentowicz är uppe i tvåsiffrigt antal år i Djurgården vid det här laget där hon gått hela vägen från ungdomsverksamheten, via FA17 och FA19, upp till A-laget, dessutom kryddat med en U23-landslagsdebut under hösten. Nu väntar två nya år i DIF efter att kontraktet förlängts. En positiv nyhet för både föreningen och Julia själv som gläds över fortsatt spel med föreningen i hennes hjärta.
– Jag har förlängt några gånger nu men det känns ju som en dröm varje gång att få spela vidare i Djurgården. Jag började ju när jag var nio år och fyller 21 i år, så jag har varit i DIF under majoriteten av mitt liv, berättar Julia som inte tvekade en sekund när sportchef Jean Balawo erbjöd förlängt kontrakt.
– Det var väldigt lätt. Jean sa till mig att han var glad över min säsong och att jag hade kämpat mig till en plats i startelvan och kommit med i U23-landslaget. Jag kände detsamma själv, att Djurgården är den bästa platsen för att kunna utvecklas i ett lag som spelar bra fotboll. Framför allt en trygg förening och jag behöver den här tryggheten, så det var ett väldigt enkelt val för mig.

Debuten i det svenska U23-landslaget skedde under hösten som en bekräftelse på en stark säsong med en uppåtgående kurva.
– I början av året hade jag inte trott att jag skulle spela U23-landslaget och få starta så många matcher i Damallsvenskan. Men någonstans innan sommaren så bestämde jag mig att: "det ska bara gå den här säsongen" och helt plötsligt så var jag där. Jag hade gjort allt som jag hade satt upp som mål och det känns väldigt skönt.

Hur går tankarna inför året som kommer?
– Vi har ett väldigt spännande lag med de nya spelarna som kommit in. Jag har pratat med de flesta och jag tror att vi kommer att ha riktigt roligt ihop och ute på planen så är det grymma spelare. Vår tränare Magnus har stort förtroende hos laget, han är otroligt seriös och alltid skön att ha att göra med, förklarar Julia som även hoppas på fortsatt personlig utveckling.
– För min egen del handlar det om att fortsätta. Vi har varit lediga några dagar nu under julen men samtidigt har det känts som att man vill träffa laget igen så fort som möjligt och komma igång. Det blir också kul att få spela ännu fler derbyn nu när BP kommit upp. Det kommer nog att bli ett händelserikt år, förhoppningsvis får vi ha fortsatt publik på plats och jag tror att vi gör ett bättre år rent tabellmässigt än det förra. Sedan hoppas jag självklart även på mer landslagsspel. Så jag har en bra magkänsla inför 2022.
 

Jean Balawo om Julias förlängning

Med Julias underskrift på plats börjar nu truppen inför 2022 ta form ordentligt och sportchef Jean Balawo ser fram emot att få följa Julias fortsatta utveckling på planen i två nya år.
– En spelare som verkligen kom igång ordentligt under hösten där Magnus Pålsson har spelat en viktig roll för Julia. Ser man till hennes vår och jämför med hennes höst har det nästan varit som två olika spelare. Nu under hösten har vi fått se en Julia med självförtroende som är en ledare på planen och tar för sig. De egenskaperna kommer vi absolut ha nytta av och vi hoppas att Julia fortsätter på den inslagna vägen. Det är kul att se henne lysa på det här sättet, summerar Jean.

Senaste nyheter

Relaterat