Företag

Inför Djurgården - HNK Rijeka

 • Herrar
 • A-lag
 • 27 juli 2022

Glödhett returmöte i Europa Conference League på torsdag där DIF har med sig 2-1 från första matchen. Här hittar du intervjuer och förutsättningar inför matchen.

DJURGÅRDEN - HNK RIJEKA

Torsdag 28 juli kl. 19.00, Tele2 Arena.

Köp biljett här.

Truppstatus

– Elliot Käck, Albion Ademi och Marcus Danielson är de spelare som inte är uttagningsbara till matchen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget efter första matchen:

1 varning: Elias Andersson, Isak Hien
 

Spaningar 

 • Segern i Kroatien ger ett gynnsamt utgångsläge inför returen, noterbart är dock att bortamålsregeln inte gäller längre.
 • Vid eventuellt avancemang lutar det åt att Sepsi OSK Sfantu Gheorghe från Rumänien står för motståndet efter att rumänerna tagit initiativet mot NK Olimpija Ljubljana från Slovenien med vinst 3-1 i första kvalmatchen.
 • Över 19 000 sålda biljetter - och stadigt tickande försäljning - vilket borgar för ett bra tryck på torsdag.
 • Marcus Danielson och Albion Ademi är inte tillgängliga för spel eftersom de inte var administrativt spelklara för DIF till första matchen mot Rijeka. Båda två blir dock spelklara till nästkommande omgång i händelse av avancemang.
 • Tätt spelschema men ändå pigga ben under måndagsträningen på Kaknäs där spelarna som inte startade mot Häcken körde passet.

Tränarkollen

Thomas Lageröf inför matchen:
– Det är ju tätt på given så vi ska utvärdera matchen mot Häcken och framför allt matchen som vi gjorde nere i Kroatien. Sedan får vi förbereda oss på bästa sätt för olika matchbilder. Vi tror inte att Rijeka kommer att vara lika passiva som de var i matchinledningen senast, men det återstår att se. Vi försöker ju alltid att vara förberedda på alla typer av matchscenarier men vet också att vi är väldigt starka hemma och att det kommer att bli bra publiktryck. Så vår ambition är att kliva ut och göra en riktigt bra Djurgårdsmatch, det brukar vara nyckeln - vi har en stark trupp där alla är med och bidrar och det kommer att vara viktigt på torsdag att alla gör vad som krävs, oavsett vad Rijeka kommer med, förklarar ”Tollle” som tycker att truppen har god energi trots det täta matchandet.
– Det ser ändå bra ut, tycker jag. Några är alltid lite mer slitna än andra, men vi har inga allvarliga skador och har spritt ut speltiden där alla som varit med och presterat på olika sätt har gjort det bra. Så det finns gott om spelare som är i bra form.

”Tollle” framhåller även att hemmastödet kan bli en bidragande faktor och hoppas på en solid uppslutning trots rådande semestertider.
– Det är självklart viktigt att så många som möjligt kan vara på plats och stödja oss. Jag har sett att biljettförsäljningen har tagit fart ytterligare efter segern där nere samt Häcken-matchen, så vi får hoppas att folk kan få till en lucka i semestrandet och sedan ta ledigt igen i helgen. Vi är som sagt starka hemma med vårt publiktryck och det är alltid en glädje att spela inför våra supportrar. Så vi ser fram emot en riktigt härlig tillställning på torsdag.

Om HNK Rijeka

 • Har inte matchat sedan förra mötet där den tilltänkta seriematchen mot Hajduk Split blev uppskjuten.
 • Tränade på konstgräs på Zuknica-Stadion under måndagen för att vänja sig vid underlaget.
 • "Det är en match till och vi kommer inte att ge upp", poängterar den uppenbarligen revanschlystne tränare Dragan Tadic på klubbens hemsida inför mötet. Det finns förutsättningar för en intensiv tillställning på torsdag.

Thomas Lagerlöf om Rijeka:
– Det är ju ett starkt lag som vi möter och känslan är att de nog kommer att vara mer aktiva från start den här gången. I ligan så spelar de fyrbackslinje och de gick över till det i slutet av matchen och fick lite mer tryck på oss. Så det är väl inte otänkbart att de väljer att spela med fyrbackslinje istället för den fembackslinje de rullade ut från start senast. Men det är sådant som man får ta vartefter.

Matchen visas på Sportbladet för de som inte kan vara på plats.

DjurgårdenHNK Rijeka
2-0 (0-0)

 • MålskyttarIsak Hien 55'Emmanuel Banda 84'
 • Gula kortJoel AsoroRasmus SchüllerVictor EdvardsenHaris Radetinac
 • Domare Snir Levy
 • Publik 18605 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat