Företag

Inför Djurgården - Sepsi

 • Herrar
 • A-lag
 • 10 aug 2022

Massivt returmöte i Europa Conference League på torsdag där DIF har med sig ledning med 3-1 från första matchen. Här hittar du intervjuer och förutsättningar inför matchen.

DJURGÅRDEN - SEPSI OSK

Torsdag 11 augusti kl. 19.00, Tele2 Arena.

Köp biljett här.

Truppstatus

– Elliot Käck är den enda spelaren som inte är uttagningsbar, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling..

Varningsläget i Conference League:

1 varning: Elias Andersson, Joel Asoro, Victor Edvardsen, Hampus Finndell, Isak Hien, Haris Radetinac, Rasmus Schüller och Jacob Widell Zetterström. (Tre gula kort innebär avstängning i nästa match, därefter är det udda nummer som gäller dvs 5,7,9 för ytterligare avstängning. Varningarna nollas efter sista playoff-rundan när gruppspelet tar vid).

Spaningar 

 • Vinst med 3-1 på bortaplan ger ett utmärkt utgångsläge inför returen hemma. Notabelt är dock att bortamålsregeln inte gäller.
 • I händelse av avancemang väntar vinnarna i mötet mellan Apoel FC från Cypern och FC Kyzylzhar Petropavlovsk från Kazakstan i playoff där cyprioterna har initiativet efter första matchen med ledning 1-0. Matchen spelas som dubbelmöte den 18 och 25 augusti.
 • Över 19 000 sålda biljetter hittils - och en stadigt tickande försäljning - borgar för ett bra tryck på torsdag.
 • 0-0 senast mot IFK Värnamo innebar ett slut för den långa segersviten men däremot finns en svit på elva raka obesegrade matcher att jobba vidare på.
 • Hög spelarnärvaro under tisdagsträningen på Kaknäs bådar gott inför torsdagen.

Tränarkollen

Thomas Lageröf inför matchen:
– Det är ju tätt inpå Värnamo-matchen och några av spelarna är fortfarande lite slitna, så vi får se hur snabbt återhämtningen går. Men truppen är generellt sett väldigt skadefri och många spelare är i bra form, så vi känner att vi ligger bra till. Nu vet vi dessutom lite mer om Sepsi än vi visste förra gången då vi bara hade sett dem spela mot andra lag. Vi har mött dem själva och vet vad som gav oss problem och på vilket sätt vi var framgångsrika där nere. Det gör att vi har mera kött på benen nu, berättar ”Tolle” som inte tycker att man ska dra för stora växlar av det första resultatet.
– Det var en jämn fotbollsmatch. Vi vann med 3-1 och hade kunnat få med oss 3-0, eftersom det kändes som att deras straff var en gåva när vi hade full kontroll på matchen. Men ser man om matchen spelmässigt så är det en ganska jämn fotbollsmatch. Vi är lite effektivare än dem i de perioder som vi är bra och skapar lite fler målchanser. Men det var som sagt jämnt och det får vi förvänta oss att det blir på torsdag också. Vi måste upp på samma nivå igen och försöka hota dem på samma sätt som vi gjorde där nere. Det finns några tydliga delar i vårt spel där vi är väldigt framgångsrika mot dem borta. Det hade vi pratat om innan och det betalade sig bra under matchen. Så vi ska fortsätta att göra de sakerna, då har vi en god chans att få ett bra resultat med oss på torsdag också.

Att det dessutom väntar en rejäl uppbackning på hemmaläktarna på Tele2 Arena blir ytterligare en plusfaktor, enligt Tolle.
– Det är ju fantastiskt att vi har så mycket folk på plats och det var otroligt härligt mot Rijeka när publiken bar fram laget. Så vi hoppas att försäljningen fortsätter att ticka på i samma takt, för det ska bli fest på torsdag igen.

Om Sepsi OSK 

 • Spelade 0-0 mot FC UTA Arad i ligan i söndags.
 • Roterade ett stort antal spelare i den matchen för att sannolikt ha pigga ben inför torsdagen
 • För närvarande på sjätte plats i rumänska ligan med sex poäng efter fyra spelade omgångar.

Thomas Lagerlöf om Sepsi:
– De har ju gjort två ligamatcher inför matcherna mot oss där de bytt ut i stort sett halva laget, så de har varierat väldigt mycket i sin uppställning, förklarar Tolle som dock inte tror att det blir alltför drastiska förändringar i Sepsis spel i returen.
– De spelade ganska likt hela första matchen oavsett resultatet. Sedan är det klart att resultat även påverkar energinivån och publik i fotbollsmatcher. Men det var inte som när vi mötte Rijeka och de gick över till fyrbackslinje och började trycka på hårt. Här kändes det mer som att de spelade likadant både i sina bra och dåliga perioder i matchen. Så vi tror inte att det blir några jätteförändringar från deras sida på torsdag.


Matchen visas på Sportbladet för de som inte kan vara på plats.

11 augusti, torsdag 19:00Tele2 Arena

DjurgårdenSepsi OSK Sfantu Gheorghe
3-1 (2-1)

 • MålskyttarCosmin Matei 8'Hampus Finndell 12'Joel Asoro 23'Joel Asoro 71'
 • Gula kortVictor EdvardsenMarcus Danielson
 • Publik 19280 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat