Företag

Isak Hien klar för Hellas Verona

  • Herrar
  • A-lag
  • 27 aug 2022

Vi riktar ett stort tack till Isak för hans tid i Djurgården när han nu rör sig vidare för spel i Serie A med Hellas Verona.

Under torsdag förmiddag begav sig Isak Hien ner till Italien för slutföra en överenskommelse mellan Djurgården och Hellas Verona om en övergång. Nu är alla papper i ordning och läkarundersökningen genomförd vilket därmed innebär att Isak tackar för sig i Djurgården.

Ett vemodigt men inte särskilt oväntat avsked med tanke på den enorma utveckling som Isak uppvisat under säsongen där han gått från klarhet till klarhet och radat upp imponerande prestationer i Allsvenskan och Conference League. Något som givetvis väckt internationellt intresse och på ett taxameter-liknande sätt har hans värde tickat upp kontinuerligt under året som gått.

En fantastisk fotbollssaga för 23-årige Isak som kom som nyligen omskolad mittback - efter att tidigare spelat anfallare - från Vasalund till Djurgården inför säsongen 2021. Den inledande säsongen blev delvis sönderhackad av skador men under 2022 sköt utvecklingen fart rejält och det blev 17 allsvenska matcher (med 2 mål och 1 assist) och sex matcher i Conference League där han bland annat stod för ett förlösande mål hemma mot HNK Rijeka.

Men nu har det blivit dags för nästa kapitel för Isak som berättar att det är med blandade känslor som han lämnar DIF och tar nästa steg i karriären.
– Det känns väldigt bra och det ska bli kul att ta det här steget. Att få spela i Serie A med ett lag som Hellas Verona är en utmaning som jag verkligen ser fram emot. Sedan är det såklart ”bittersweet” att lämna Djurgården, jag har ju trivts väldigt bra ända sedan jag kom. Så det har inte varit ett lätt val men det här kändes som ett steg jag ville ta i min karriär, även om saknaden av Djurgården kommer att vara extrem, berättar Isak.

Såg du det här framför dig när försäsongsträningen drog igång i vintras?
– Nej, inte riktigt, haha. Då var det mest så att jag strävade efter att ta mig in i laget och ta en plats. Sedan jag kom till Djurgården har vi haft väldigt många bra mittbackar, så jag har alltid känt att det varit en tuff kamp att ta sig in i laget och sedan befästa sin plats där. Men såhär är fotbollen, det kan gå fort ibland.

Att Isak Hien kommer att vara saknad är uppenbart. Han har vuxit fram som en stor publikfavorit på läktarna där han håvat in ovationer för sina kraftfulla brytningar och sitt fysiska mittbacksspel.
– Supportrarna har betytt extremt mycket för mig. Speciellt när man inte fick spela så mycket, det är inte alltid så att folk riktigt tar in att vi fotbollsspelare också är människor. Så när man har sina tvivel, kanske på sig själv eller laget, så betyder stödet från supportrarna extremt mycket och det har det verkligen gjort för mig, säger Isak som nu får följa toppstriden i Allsvenskan och Conference League-gruppspelet på håll.
– Det kommer ju också att kännas tufft såklart men jag är otrolig glad för grabbarna att de ska få spela gruppspel i Europa och sedan förhoppningsvis kunna gå för ett SM-guld. Det blir ju nästan alltid en tight guldstrid in i det sista i Allsvenskan och jag tror verkligen att grabbarna har det i sig att fixa det. Det finns sparkapital i truppen som kommer att tillföra och väldigt många spelare i bra form.

Vågar vi hoppas på en återkomst till Djurgården någon gång i framtiden för din del när du rundar av ute i Europa?
– Verkligen, det är någonting jag ändå har med mig. Förhoppningsvis blir det långt tills dess, men en vacker dag hoppas jag på att komma tillbaka till DIF och jag vill passa på att tacka hela Djurgårdsfamiljen för den här tiden, avslutar Isak.

 

Bosse Andersson om Isak Hiens övergång

Telefonen har onekligen gått varm för sportchef Bosse Andersson under de senaste månaderna med frekventa förfrågningar om Isak Hien efter hans enastående säsong. Efter ett digert antal samtal är nu ett kontrakt slutligen i hamn och Bosse är nöjd med utfallet när Isak nu fortsätter sin fotbollsresa i Italien.
– Isak hade spännande egenskaper med sin styrka, fysik och snabbhet när han kom till oss ifrån Vasalund. Sedan har han utvecklats till en av allsvenskans bästa mittbackar under det här året och redan under våren så väckte han intresse där det var många klubbar som hörde av sig i slutet av maj. Isak har hanterat den biten på ett otroligt bra sätt när det har varit mycket spekulationer och vi har haft en bra dialog hela tiden.Han har fokuserat helt på att prestera i Allsvenskan och Conference League samtidigt som det har förts diskussioner med många klubbar.
– Sedan visste vi i tisdags att det kunde vara hans sista match i Djurgården eftersom det hade kommit allt närmare skarpt läge. Så eftersom Isak känner sig redo att gå när den här möjligheten dykt upp har vi kommit överens med Verona, vilket innebär en väldigt bra affär för Djurgården - både på kort och lång sikt. Isak ska ha ett stort tack för sina insatser och sin tid i Djurgården och vi önskar honom ett stort lycka till i Verona, sammanfattar Bosse.

Senaste nyheter

Relaterat