Företag

Järnkaminernas dag hemma mot IFK Värnamo

  • Herrar
  • A-lag
  • 16 juli 2022

Nu på lördag den 16 juli arrangeras JK-dagen i samband med att Värnamo gästar Tele2 Arena.

Efter två års uppehåll på grund av pandemin är det nu dags igen för Järnkaminernas dag som traditionsenligt infaller på den första hemmamatchen efter sommaruppehållet. Det innebär samling bakom Sofialäktaren innan match med musik och souvenirförsäljning och efterföljande samling på Östra Station där Berit håller öppet exklusivt för JK-medlemmar.

Upplagt för en strålande blårandig dag den 16 juli med andra ord och JK-ordförande Viktor Adolfsson ser fram emot en rejäl uppslutning.
– Vi hoppas se väldigt många innan matchen från tidigt på dagen och vi ska så klart se till att få en riktigt fin publiksiffra och uppslutning på Sofialäktaren också. Vi har väldigt goda minnen från senast vi var på hemmaplan och spelade och vi ska ta den derbykänslan med oss även denna dag och göra det till en riktig Djurgårdsfest mitt i sommaren, berättar Viktor som gläds åt att kunna föra traditionen vidare igen.
– 2019 blev JK-dagen mot Malmö ett av de starkaste ögonblicken under säsongen, framför allt före matchen. Tyvärr har vi ju inte kunnat arrangera något liknande vare sig 2020 eller 2021 på grund av pandemin, så därför känns det extra kul att få ha en riktig JK-dag igen. Det kommer att bli en fantastisk dag före, under och efter matchen!

En avslutning av dagen som sker på klassisk mark.
– Efter matchen kommer vi ha en återsamling på Östra station där Berit behöver allt vårt stöd så klart. Det kommer vara exklusivt för JK-medlemmar så för att komma in måste man ha medlemskort eller sin mejlbekräftelse på medlemskap. Där kan man också köpa en stadsdelströja med Östra station för 250 kronor när man handlar i baren så stöttar man Östra lite extra.

Ytterligare en god anledning att bli medlem i JK för den som ännu inte är det och tillväxten är god med medlemsrekord tre år i rad trots pandemin och en toppnotering på 5890 medlemmar i fjol.
– Vi har haft ett enormt stöd från våra medlemmar även när vi inte fick gå på hemmamatcherna eller åka på bortaresor. Alla har kommit ihåg att förnya sina medlemskap och vi har även fått in många nya medlemmar de senaste åren. Vi siktar på att slå medlemsrekord återigen och vi är nu färre än 300 medlemmar från att göra det med 5609 medlemmar i dagsläget – kanske kan vi nå det redan före den 16 juli? Efter det är så klart målet att passera 6 000 medlemmar för första gången någonsin.
– Att vi har så många medlemmar gör att vi kan fixa billigare bortaresor i princip oavsett resmål i landet. Därför kostar samtliga bortamatcher under sommaren endast 245 kronor trots att bussarna åker till Hisingen, Värnamo och Varberg till exempel, avslutar Viktor.

Här kan man boka resorna och läsa mer: https://www.jarnkaminerna.se/2022/06/23/info-om-kommande-bortaresor-boka-i-tid/

Klicka här för att bli medlem i Järnkaminerna: https://blimedlem.foreningshuset.se/jarnkaminerna

DjurgårdenIFK Värnamo
5-0 (2-0)

  • MålskyttarHaris Radetinac 15'Magnus Eriksson 30'Emmanuel Banda 52'Magnus Eriksson 67'Victor Edvardsen 90+1'
  • Domare Glenn Nyberg
  • Publik (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat