Företag

Komfortabel seger mot Dalkurd

  • Herrar
  • U21
  • 3 maj 2022

Ett ungt Djurgården stod för en stark prestation och besegrade ett mer seniorbetonat Dalkurd med 5-0 i en match där comebackande Frank Odhiambo visade upp ett imponerande försvarsspel.

Laget

Det mönstrades en startelva med en övervägande del spelare från DIF PA19 samt tre A-lagsspelare - där det blev en välkommen comeback för Frank Odhiambo efter en skadeperiod - som såg ut på följande sätt:

Kevin Blennestrand
Jonathan Karlsson, Frank Odhiambo, Kalle Stregart, Jakob Bäckström
Jonathan Zeberga, Melker Jonsson
Gideon Granström
Amadou Doumbouya, Arnold Eba, Isak Alemayehu

Avbytare: André Picornell, Rasmus Allbäck, Elliot Nauska, Svante Ekengren, Edvin Bajrovic, Ilias Alaoui, Alexandros Garcia-Tsotidis.

Första halvlek

Vårsolen var än en gång på plats för att lysa upp Kaknäs inför årets femte U21-match. Djurgården matchade ungt med endast ett fåtal A-lagsspelare på planen medan gästande Dalkurd hade en något mer senior prägel på sitt lag.

Matchinledningen blev jämn i bra tempo och det var fysiskt spel med mycket dueller. Det var relativt chansfattigt under första kvarten men Amadou Doumbouya var inblandad i mycket framåt med sina kvicka fötter och han spelade fram Jonathan Karlsson till ett bra läge där skottet blockerades i sista stund.

Djurgården hade bra kontroll på Dalkurds attacker där de allt som oftast ställdes offside i sina löpningar, men med halva halvleken spelad kom ett jätteläge för gästerna när Frank Arhin blev friställd i boxen och styrde ett inspel precis utanför.

Annars var det mest DIF och Amadou Doumbouya fick ett fint läge efter pass från Gideon Granström men Jonathan Viscosi i gästernas mål plockade skottet. Men med halvtimmen spelad skulle han tvingas kapitulera när DIF tog ledningen efter fint förarbete från Jakob Bäckström som kombinerade sig fram och sköt. Viscosi räddade men på returen höll sig Jonathan Karlsson framme och rakade in 1-0.

Ett välförtjänt ledningsmål och DIF gick för mer. Melker Jonsson visade känsliga fötter och serverade ett par eleganta precisionsbollar i djupled två gånger om till Arnold Eba och Jonathan Karlsson. Två fina frilägen som sånär resulterade men utdelningen skulle komma i andra halvlek.

Bakåt såg det stabilt ut för Djurgårdens del och det var positivt att se Frank Odhiambo tillbaka i spel igen där ”Frank the Tank” var resolut i duellerna och klok i uppspelen. Pigge Doumbouya hann med en sista farlighet innan domaren blåste av och DIF gick till halvtidsvila i ledning efter en väl genomförd halvlek.

Andra halvlek

Det blev ett byte inför andra halvlek där ett Ilias Aloui ersatte Isak Alemayehu och DIF skulle snabbt koppla ett tydligare grepp om matchen. Gideon Granström bröt fram i djupled och bromsades upp i sista avslutsskedet men Melker Jonsson fanns på plats, snappade upp bollen och dunkade in 2-0 med vänstern.

DIF-offensiven fortsatte och Amadou Doumbouya smekte ribban med en vänsterkanon på distans. Men trean skulle komma strax efter när backresen Frank Odhiambo klev fram på mittplanen, vann boll tre gånger om och sedan spelade fram till Arnold Eba som placerade in 3-0 med ett vänsterskott.

Djurgården slog inte av på takten utan det var full fart framåt. Ilias Aliou visade kvicka fötter och dribblade sig nästan hela vägen in i mål, men Dalkurd hade inte gett upp och hotade med ett anfall där Frank Odhiambo klev fram och räddade ett avslut på mållinjen.

Trots det målmässiga övertaget var det fortsatt intensivt med mycket tuffa dueller och med dryga timmen spelad kom ett dubbelbyte för Djurgården där Elliot Naiuska och Rasmus Allbäck kom in.

Mot slutet mattades den blårandiga offensivlustan av något och AFC flyttade upp för att få till en reducering. Men DIF-defensiven var fortsatt solid och istället skulle 4-0 komma när Gideon Granström påpassligt kapitaliserade på slarv i gästernas försvar och kunde rulla in bollen.

Strax efter skulle målfesten krönas med 5-0 när Alexandros Garcia Tsotidis löpte sig loss i en omställning efter en fin djupledsboll och behärskat rullade in slutresultatet. En komfortabel seger efter en mycket stark prestation där DIF-spelarna var på tårna från start till mål och gick all in i duellerna, vilket gladde U21-ansvarige Joel Riddez..
– Vi möter ändå ganska många etablerade spelare som spelat i både Superettan och som gjort allsvenska matcher. Vi kommer med ett ganska ungt lag och visste att det här skulle bli tufft. Men det var vi som var järnkaminer på planen. Vi vinner de flesta dueller, jobbar stenhårt för varandra och gör väldigt många maxlöpningar vilket vi blir belönade för. Jag tror inte att de har mer än ett avslut på hela matchen.
– Så jag är väldigt stolt över de som spelar idag och de som kommer från A-laget förtjänar beröm. Frank Odhiambo gör det bra i sin första match och Melker gör en väldigt fin match på mittfältet, även Amadou har ju höga toppar. Samtidigt är jag jättenöjd med alla juniorer som visar att de verkligen kan vara med och tävla och bli elitspelare. Vi har väldigt många fina spelare just nu som är på väg upp och fortsätter de på det här spåret kommer ingenting att stoppa dem. Tekniken är att kunna göra det varje dag i träning och göra den här typen av matcher varje vecka, det är först då du blir seniorspelare. Men den här prestationen var väldigt bra och ett fint kvitto för oss på att vi gör rätt saker i vår verksamhet just nu, summerar Joel.

Nästa U21-match spelas den 17 maj då Degerfors gästar Kaknäs.

3 maj, tisdag 14:00Kaknäs IP

DjurgårdenDalkurd FF
5-0 (1-0)

  • MålskyttarJonathan Karlsson 30'Melker Jonsson 48'Arnold Eba 56'Gideon Granström 76'Alexandros Garcia-Tsotidis 80'
  • Gula kortAmadou DoumbouyaAlexandros Garcia-Tsotidis
  • Publik (Kaknäs IP)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat