Företag

Linus Tagesson på lån till Täby FK

  • Herrar
  • A-lag
  • 1 apr 2022

Djurgårdens 20-årige försvarare gör sig redo för spel i Ettan Norra men finns samtidigt tillgänglig för DIF under säsongen.

Inför säsongen 2020 skrev Linus Tagesson på ett lärlingskontrakt med A-laget och har sedan dess varit en del av truppen på Kaknäs i träning och match. Den skarpa konkurrensen i truppen innebär dock att ett behov av ökad speltid uppstått för Linus som bekantat sig med Täby FK under några veckor och nu även skrivit på ett låneavtal med klubben.
– Jag tycker att det känns jättebra. Jag, Bosse och min agent har haft en tät dialog under januari-februari och vi kom fram till att det är viktigt för mig att få speltid och att det är svår att få det i Djurgården. Då var Täby ett väldigt bra alternativ och de var sugna på mig också. Så jag tror att båda parterna är nöjda, förklarar Linus som varit på plats för att lära känna laget under några veckor.
– Först och främst ville jag komma dit och känna på några träningar och någon match innan jag bestämde mig helt. Nu har jag varit där i runt tre veckor och spelat två matcher, så det känns rätt och jag har kommit in bra i gruppen. Det är en väldigt lätt grupp att komma in i så det lär inte bli några problem att prestera på planen heller.

Känner du några i laget sedan tidigare?
– Jag har några bekanta i laget så det gjorde saken enklare. Några som jag spelat med tidigare men också några som jag hängt med på fritiden.

…och sedan har du ju dubbel speltillhörighet så att du kan rycka in för Djurgården vid behov.
– Exakt och det är ett väldigt bra verktyg för både min och Djurgårdens del. Vill DIF ha mig på träning eller match så är det inga problem att göra det, så det är en bra lösning.

En underskrift som är ett första steg i ett föreningsutvecklande samarbete med Täby där Linus kommer att ha dubbel speltillhörighet, enligt sportchef Bosse Andersson.
– Linus kommer att spela med Täby FK i division 1 under året och finns med dem när de börjar serien imorgon mot Team Tege från Umeå. Linus är ju född 2002 - vilket är efter 2000 som är åldersgränsen - och det innebär att han kan spela med dubbla speltillhörigheter. Därav har vi inlett ett föreningsutvecklande samarbete med Täby FK där vi kan ha ett antal spelare hos dem och sedan plocka tillbaka dem vid behov. Ett bra verktyg för oss eftersom det är viktigt för våra unga spelare att få komma in i seniorfotbollen med mycket speltid och jag tror att det här kommer att bli en bra och utvecklande miljö för Linus.

Senaste nyheter

Relaterat