Företag

Linus Tagesson till Örgryte

  • Herrar
  • A-lag
  • 5 dec 2022

Vi tackar Linus för tiden i DIF när han nu gör sig redo för spel med ÖIS i Superettan.

Det sker nya trupprörelser i vinterfönstret och den här gången är det dags att tacka av Linus Tagesson som ansluter till Örgryte för spel i Superettan. Den 20-årige ytterbacken från Åkersberga kom till DIF 2018, skrev på ett lärlingskontrakt med Djurgården inför säsongen 2020 och har sedan dess tränat frekvent med A-laget. Under 2021 gjorde han sin tävlingsdebut i Svenska Cupen när Sollentuna besegrades med 4-0.

De senaste säsongerna har oturliga skador dessvärre periodvis satt käppar i hjulet för Linus. Men trots det har han ändå kunnat göra ett starkt avtryck i år under låneperioden i Täby FK (18 matcher och 3 mål) och nu väntar en övergång till Örgryte med förhoppning om mycket speltid.
– Det känns riktigt bra, det är en anrik klubb med en fin historia som jag kommer till så det ska bli ett jätteroligt äventyr. Jag har blivit väl mottagen av alla och Örgryte vill satsa hårt inför nästa år, de var ju inte nöjda med säsongen som var och nu ska vi se till att göra en uppryckning, säger Linus som dessutom återfår Nicklas Bärkroth som lagkompis.
– Det känns kul att han är på plats. Han tog hand om mig bra när jag kom upp som junior i Djurgården så det är roligt att vi återförenas.

Att sedan avskedet från DIF och gänget på Kaknäs blir lite vemodigt är ofrånkomligt.
– Det känns så klart tråkigt att lämna Djurgården. Det är ju den förening som jag tillbringat flest år i, men samtidigt var det inte rätt i tiden för mig att stanna kvar. Jag behövde ett nytt äventyr och då var Örgryte ett väldigt bra alternativ, förklarar Linus som dock inte utesluter ett återseende längre fram.
– Det får vi hoppas, jag har med mig det i baktanken och jag kommer ju att fortsätta följa hur det går för Djurgården framöver. Men nu är det fullt fokus på ÖIS som gäller och jag passar på att tacka alla i Djurgården för min tid i föreningen, det har varit en ära och jag har lärt mig extremt mycket.
 

Bosse Andersson om Linus Tagessons övergång

Med en A-trupp som skördar stora framgångar i Europa följer givetvis en knivskarp konkurrens och för sportchef Bosse Anderssons del ser han Linus Tagessons övergång till Örgryte som rätt steg för honom i karriären. 
– Linus avslutade väldigt bra under hösten i Täby FK och vi har hela tiden haft en fortlöpande dialog. Han var ju skadad under en lång tid men byggde upp sig och gjorde som sagt en stark avslutning under de fem sista höstmatcherna i divison 1. Speltid är en viktig faktor för Linus och nu kommer han till en bra miljö med goda förutsättningar i Örgryte. Därmed tackar vi Linus för hans tid och insatser i Djurgården och önskar honom ett stort lycka till i Superettan, summerar Bosse.

Senaste nyheter

Relaterat