Företag

Melker Jonsson klar för Landskrona

  • Herrar
  • A-lag
  • 26 juli 2022

Efter en framgångsrik lånesejour under sommaren övergår Melker nu permanent till Skåne-klubben.

I juni blev det ny klubbadress för Melker Jonsson när han begav sig söderöver till Landskrona BoIS på lån. En option om övergång fanns med i avtalet och efter att den mångsidige DIF-försvararen imponerat under de matcher han spelat, enligt Landskronas sportsliga ledning, väljer de nu att erbjuda ett kontrakt. 

Därmed är det Landskrona som gäller för Melker som trivts bra under sin tid i klubben och skriver på till och med 2025.
– Jag har varit i Landskrona i en dryg månad och trivs otroligt bra i laget. Det har blivit fyra matcher så här långt där jag startat två och gjort två inhopp. Så det har börjat bra på det sättet och resultatmässigt har det också gått bra med tre vinster på de matcherna. Stämningen och miljön i klubben känns helt rätt för mig just nu om jag ska utvecklas och därför tar jag steget och lämnar Djurgården och ska försöka komma tillbaka längre fram som en bättre fotbollsspelare. Det är det som är målet, berättar Melker som i praktiken är uppvuxen på Kaknäs med pappa Mattias och varit Djurgårdare sedan barnsben. 
– Jag vill tacka hela Djurgården för de här åren. DIF kommer alltid vara som ett hem för mig oavsett vad som händer och målet för mig är att få avsluta min karriär i Djurgården inför alla fantastiska supportrar. När man slår på tv:n och ser matcherna mot Häcken och Europa-spelet mot Rijeka påminns man om att det är sådant man vill uppleva som Djurgårdare och få spela de matcherna. Så det hoppas jag kunna få göra längre fram i tiden.
 

Bosse Andersson om Melkers övergång

Med tanke på Marcus Danielsons återkomst har en redan tuff konkurrens i backlinjen skärpts ytterligare och för sportchef Bosse Anderssons del tackar han Melker för hans insatser i den blårandiga tröjan och hoppas att han får mycket speltid och en stark utveckling i sin nya miljö.
– Melker har varit hos Landskrona och spelat med dubbel speltillhörighet och sedan har vi haft en diskussion om att övergången ska ske permanent. Melker har haft en stark utveckling i Djurgården, men det har samtidigt varit en väldigt tuff konkurrens. Nu får han mycket speltid i en tydlig roll och kan känna en trygghet där Landskrona har en långsiktig sportslig plan för honom. Vi riktar ett stort tack till Melker för hans tid i Djurgården och det ska bli väldigt spännande att följa hans utveckling de kommande åren i Landskrona, summerar Bosse.


Senaste nyheter

Relaterat