Företag

Nytt kontrakt för Nea Flyborg

  • Damer
  • A-lag
  • 31 maj 2022

Djurgårdens 18-åriga mittfältstalang fortsätter sin blårandiga fotbollsresa och skriver på ett treårigt A-lagskontrakt.

Säsongen 2022 har så här långt varit tuff för Nea Flyborg som inte kunnat spela fotboll för fullt på grund av skada. Men nu kommer det dubbla glädjebesked när hon erbjuds ett treårigt A-lagskontrakt med DIF samtidigt som hon börjar bli redo för spel igen.
– Det känns jättebra att få skriva på nytt kontrakt och jag är stolt och glad över att jag får fortsätta att dra på mig Djurgårdströjan, berättar Nea som inte hade förväntat sig att få kontraktsförslaget just nu.
– Nej, egentligen inte. Jag har ju varit skadad väldigt länge och har precis börjat komma tillbaka. Jag har haft problem med höften där det började med en överbelastning. Så det har varit mycket rehab men jag har kunnat träna lite ändå och börjat hoppa in för spel 10-20 minuter. Därför var det jättekul att jag fick förnyat förtroende nu och skrev på.

Nea började sin fotbollsresa i IFK Lidingö och anslöt sedan till Djurgården för spel i DIF F15 vidare upp till DIF FA19. Efter att sommaren 2021 erbjudits ett lärlingskontrakt, där Nea växlat mellan A-laget och DIF FA19, blir det nu renodlad A-lagsverksamhet i match och träning.
– Det har varit en bra period med lärlingskontraktet och väldigt utvecklande för mig, både som spelare och person. Jag tycker att jag fått ett väldigt bra mottagande och bemötande av hela laget, speciellt under det här lite tuffare året, förklarar Nea som ger lite extra cred för stödet från två av lagets urdjurgårdare.
– Julia Walentowicz och Tilde Lindwall har verkligen tagit hand om mig. De har fått mig att känna mig trygg och hjälpt mig på många sätt.

Nu hoppas Nea på att snart komma igång med matchandet för fullt och hon ser fram med tillförsikt på sina kommande år i Djurgården
– Jag hoppas att vi som lag ska fortsätta att ta nya kliv framåt. Vi har kommit igång bra nu efter en lite trög inledning och jag ser fram emot att vara en del av den resan och kunna hjälpa laget. Sedan vill jag ju fortsätta utvecklas själv som spelare, det är svårt att peka ut speciella delar utan jag vill bli bättre på det mesta.

Att Neas, för alla Djurgårdare välbekanta, föräldrar vid namn Markus Karlsson och Elin Flyborg är nöjda med hennes kontrakt finns rimliga skäl att anta.
– Ja, de är väldigt glada för min skull och det tycker abolut att jag gjort rätt val, avslutar Nea.

 

Jean Balawo om förlängningen

Efter att tidigare ha gått på lärlingskontrakt, med ena foten kvar i DIF FA19, väntar nu spel på heltid i A-laget för Nea, enligt sportchef Jean Balawo som är glad över att få se henna spela i  Djurgården under de kommande åren.
– Med det här avtalet säkrar vi därmed en av landet mest spännande framtida spelare. Nea har tyvärr varit avlastad under början på året men är nu tillbaka och snart redo att konkurrera på riktigt, säger Jean. 

Senaste nyheter

Relaterat