Företag

Nea Flyborg återvänder till IFK Lidingö 

  • Damer
  • A-lag
  • 9 apr 2024

Djurgårdens mittfältare rör sig tillbaka för spel i sin moderklubb.

Det har blivit dags för en förändring i damtruppen när 19-åriga mittfältaren Nea Flyborg nu rör sig tillbaka för spel i IFK Lidingös damlag. Därmed sluts cirkeln för Nea vars fotbollsresa påbörjades i IFK Lidingö för att sedan bära vidare till Djurgården med spel i DIF FA15. Därifrån flyttades hon snabbt upp till DIF FA19, vilket i sin tur ledde vidare till ett lärlingskontrakt 2021 och ett renodlat A-lagskontrakt 2022.

Tiden i A-laget har dessvärre inte blivit som det var tänkt av olika skäl och för att få en nystart i sitt fotbollsspelande har Nea i samråd med Djurgården och sin familj bestämt sig för att återvända tillbaka till Lidingövallen och spel i hennes tidigare förening.
– Nea Flyborg har haft en längre skadehistorik under sin tid i A-laget som gjort att vi tillsammans med hennes familj har beslutat att ge henne möjlighet till en omstart för att hitta fotbollsglädjen igen. Hon kommer att återvända till sin hemmaförening IFK Lidingö där hon startade en gång i tiden. Sedan får vi följa hennes utveckling där och visar det sig att upplägget blir lyckat så ser vi gärna att Nea kommer tillbaka till oss, summerar sportchef Jean Balawo.

 

Senaste nyheter

Relaterat