Företag

Tack för allt Bengt Högström

  • Damer
  • A-lag
  • 8 nov 2022

Den uppskattade trotjänaren "Benke" går i pension efter över 40 år i blårandig tjänst och tackades av på Tele2 Arena.

Under söndagens allsvenskan avslutningsmatch Djurgården - Mjällby var det dags för avtackning av den mycket uppskattade och mångfacetterade ledaren och DIF-profilen Bengt Högström. Efter över 40 år i föreningen väntar nu pension för "Benke" som stått för ovärdeliga insatser på många fronter inom DIF. 
Han har varit lagledare och materialförvaltare för Djurgården Damfotboll sedan 1982, suttit i styrelsen för Djurgårdens Supporters Club och sedan början av 90-talet var han ensam ansvarig för biljetthanteringen inom Djurgården Hockey, där han även fungerade som kontaktperson mot Djurgårdsalliansen i viktiga frågor.

En järnkamin på ledarsidan som förtjänar en rejäl hyllning för sina många betydlesefulla insatser för föreningen, enligt damernas sportchef Jean Balawo.
– Jag har fått äran och möjligheten att få jobba med Benke under tre säsonger. Om det är någon som förtjänar hyllningar så är det han. Outtröttligt har han genom sitt arbete säsong efter säsong gett damerna all sin kärlek och energi och det kommer att bli en utmaning att hitta någon som kan ta detta legacy vidare. Med det sagt vill jag tacka Benke för allt och önska honom en fin pension, summerar Jean.

Vi på Djurgården Fotboll instämmer till fullo i detta, lyfter på hatten och tackar Benke för allt han bidragit med under sin långa tid i föreningen.

6 november, söndag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenMjällby AIF
0-1 (0-1)

  • MålskyttarAmir Al-Ammari 22'
  • Gula kortElias Andersson
  • Domare Adam Ladebäck
  • Publik 25426 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat