Företag

Tack för den här tiden Curtis Edwards

  • Herrar
  • A-lag
  • 13 feb 2022

Djurgårdens brittiske mittfältare tackar för sig och rör sig vidare mot en ny klubbadress.

Curtis anslöt till Djurgården sommaren 2019 och introducerade sig direkt i sin första match i den blårandiga tröjan genom att göra mål mot Sirius efter sex minuters spel. Han spelade därefter tolv matcher, varav elva från start, under resten av säsongen och var i högsta grad bidragande till att SM-guldet bärgades på Östgötaporten.

Säsongen 2020 blev det sedan 25 matcher (med tre mål) men under fjolåret blev det glesare med speltid i den skarpa mittfältskonkurrensen, ett faktum som har bidragit till att Djurgården och Curtis nu har kommit överens om att gå skilda vägar.
– Först och främst vill jag tacka Bosse Andersson, Henke Berggren och Kim & Tolle för att de tog mig till Djurgården och gjorde det möjligt för mig att spela i den här fantastiska föreningen. Jag kom hit sommaren 2019 när vi ledde Allsvenskan och sedan vann vi SM-guldet till slut. Det var kul att få komma in i ett så bra lag som vi hade då och jag försökte bidra med energi och glädje i laget och ute på Kaknäs, berättar Curtis om inledningen på sin sejour i DIF.
– Det var ett bra första halvår men efter det har jag varit lite besviken på hur min karriär utvecklade sig. Men varje gång jag klivit ut på planen har jag velat ge allt jag har för laget och supportrarna, sedan kanske några av prestationerna inte räckte hela vägen. Sådan är fotbollen ibland men målsättningen har som sagt alltid varit att ge hundra procent varje gång.

Den synnerligen tuffa konkurrensen på mittfältet har givetvis varit en faktor men de som har sett Curtis på träningarna har noterat att han allt som oftast haft ett leende på läpparna trots begränsat med speltid.
– Förra säsongen spelade jag fyra matcher tror jag. Det var tufft men jag var ändå stolt över att jag kom till Kaknäs och hela tiden tränade hårt, utan att argumentera eller visa dåligt kroppsspråk. Även om man får lite speltid är det viktigt att bidra med glädje och en positiv attityd för att få alla i laget att må bra, både på och utanför planen. Så det känns viktigt för mig att alla får rätt bild av mig som person nu när jag lämnar Djurgården, säger Curtis som avslutar med ett speciellt tack till supportrarna.
– När jag kom till Djurgården fanns det en bägare av möjligheter för mig och jag ville verkligen göra mitt allra bästa för supportrarna. Så det känns självklart lite vemodigt att lämna dem nu, men det viktigaste för mig just nu är att få spela mycket fotboll. I slutet av dagen är det ändå det som man måste prioritera som fotbollsspelare. Men jag vill passa på att önska laget ett stort lycka till i år och att de går för guldet. Vi har ett väldigt starkt lag den här säsongen så jag tror att det kan räcka hela vägen.
 

Bosse om Curtis: ”Han ska verkligen ha ett stort tack för sin tid i Djurgården”

Utformandet av truppen 2022 går vidare in i slutfasen och i samråd med Curtis har sportchef Bosse Andersson landat i ett beslut om att gå skilda vägar med tanke på den nuvarande knivskarpa konkurrensen i laget.
– Det har varit en bra dialog hela vägen och Curtis känner sig nöjd med att det blir avslut eftersom han känner att han måste få mer speltid. Curtis är ju en väldigt spelskicklig mittfältare men har haft det tufft med att få speltid under senaste året, det är och har varit en hård konkurrens på de positionerna. Men han ska verkligen ha ett stort tack för sin tid i Djurgården där han var med och bidrog till guldet när han kom 2019 och spelade samtliga matcher under den hösten. Curtis har varit en färgklick både på och utanför planen och en härlig lagkamrat, så nu önskar vi honom ett stort lycka till i hans nästa steg.

Senaste nyheter

Relaterat