Företag

Tommi Vaiho stannar i Sirius året ut

  • Herrar
  • A-lag
  • 20 juni 2022

Låneavtalet förlängs för Vaiho som fortsätter sin sejour i Uppsala under resten av säsongen.

Med tanke på att Djurgården har allsvenskans kanske starkaste målvaktstrio blev utlåningen av Tommi Vaiho till Sirius inför nuvarande säsong en bra lösning för att möjliggöra speltid för den blårandiga trotjänaren mellan stolparna. 

Vilket också har skett då Tommi har spelat samtliga allsvenska matcher för Sirius under vårsäsongen och stått för en rad fina prestationer. Som en logisk konsekvens av detta förlängs därmed låneavtalet säsongen ut med tanke på att Tommi trivs bra med uppdraget i sin nya miljö.

För sportchef Bosse Andersson var det heller ingen större tvekan med tanke på den stabila målvaktssituationen i DIF för närvarande.
– Vi har haft ett låneavtal med Sirius som gäller fram till den 15 juli. Under det här uppehållet har vi haft en diskussion där vi känner oss trygga i vår målvaktssituation när vi går in i andra delen av Allsvenskan. Tommi har spelat alla matcher i Sirius och varit en väldigt viktig och uppskattad spelare för dem, så efter en dialog med alla parter har vi bestämt att vi förlänger lånet året ut, förklarar Bosse.

Senaste nyheter

Relaterat