Företag

Två nya år för Tilde Lindwall

  • Damer
  • A-lag
  • 5 jan 2022

DIF förlänger kontraktet med urdjurgårdaren Tilde som gläds åt fortsatt spel i den blårandiga tröjan.

Tilde Lindwall har spelat i Djurgården sedan barnsben och har vid 20 års ålder redan hunnit med 63 damallsvenska matcher med en debut i högsta serien 2017. Årets säsong bromsades dessvärre upp av en segdragen skada men nästa år väntar nya möjligheter för Tilde som nu förlängt kontraktet över 2023.
– Det känns jättebra att skriva på. Jag tror att vi kan ha något väldigt intressant på gång och jag är väldigt taggad på nästa säsong, säger Tilde som är något av en DIF-veteran vid det här laget trots sin unga ålder och tyckte att det var ett enkelt beslut att skriva på.
– Ja, det måste jag ändå säga. Jag har varit här sedan jag var liten och trivs superbra i föreningen.

Vad tror du om säsongen som kommer för egen och för lagets del?
– Jag både hoppas och tror att vi kommer att kunna ta ytterligare steg det här året. Det är en hel del nya spelare men det finns mycket potential i truppen. För egen del så hoppas jag på en skadefri säsong med mycket speltid och förtroende. Om det fungerar så kommer resten att komma automatiskt, förklarar Tilde som känner stor glädje över att vara helt frisk igen efter en lång och tuff skadeperiod som spolierade stora delar av årets säsong.
– Det är verkligen underbart. Jag kämpade väldigt hårt med min rehab under hela fjolåret för att komma tillbaka i spel innan säsongen tog slut och det lyckades jag med. Så det känns skönt att ha fått några matcher och en hel del träningar i benen inför säsongen som väntar.

Jean Balawo om Tildes förlängning

Därmed har sportchef Jean Balawo säkrat upp Tilde för ytterligare två år i DIF och han är nöjd och glad över att det är kritat och klart.
– En av våra egna spelare som vi värderar väldigt högt. Hon har fått delar av sina senaste säsonger upphackade på grund av olika skador och skavanker som har påverkat hennes kontinuitet. Men när hon väl är skadefri, som vi hoppas hon kommer att vara framöver, så är hon en riktig tillgång för oss. Vi tror mycket på henne och vi hoppas att hon får ut allt det hon kan framöver, säger Jean.

Senaste nyheter

Relaterat