Företag

Välkommen hem, Marcus Danielson!

  • Herrar
  • A-lag
  • 18 juli 2022

Marcus Danielson är klar för Djurgården och berättar bland annat att en återkomst till Stockholm och DIF har varit hans ambition under en lång tid tillbaka.

Marcus Danielson kom till Djurgården 2017 och var med och vann Svenska Cupen 2018 och Allsvenskan 2019. Efter säsongen 2019 utsågs Marcus till Allsvenskans bästa back samt Allsvenskans mest värdefulla spelare på Allsvenskans Stora Pris.

Insatserna på planen imponerade på utländska klubbar och det blev en flytt till Dalian FC i Kina för Marcus, men det var ett tag sen han var i Kina nu och nu är han alltså återigen tillbaka där han hör hemma – i Djurgården.

Välkommen hem till Djurgården, Marcus! Hur känns det?
– Det känns jättebra. Det har alltid varit min tanke och min ambition att komma tillbaka till Djurgården och nu har alla bitar fallit på plats. Det känns fantastiskt att vara tillbaka!

Tiden i Kina blev förstås gravt påverkat av den pandemi som lamslog stora delar av världen, men Marcus har ändå fått mycket erfarenhet under tiden som utlandsproffs.
– Det har först och främst varit en extremt stor erfarenhet, med många toppar och dalar. Det har sällan varit något mellanläge utan det har antingen varit bra eller rätt så dåligt får man säga. Jag ångrar inte att jag flyttade till Kina, men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Men det är ju så livet ser ut oftast, säger Marcus och utvecklar mer i klippet du kan se längst upp och längst ner i denna artikel.

Vilken fysisk form är du i?
– Den är relativt bra tycker jag. Jag börjar träna med laget i morgon, tisdag, och vi kommer lägga upp en plan för mig. Jag har haft kontakt med fysteamet senaste tio dagarna ungefär och fått ett träningsschema från dom under den tiden för att jag ska komma så bra förberedd som möjligt. Sen ska vi stegra min träning och så får vi se hur snabbt jag kan komma in i matchspel.

Djurgården har släppt in minst antal mål i Allsvenskan hittills i år, och Marcus är fullt medveten om den hårda konkurrenssituation som rådet i truppen.
– Ja den är väldigt tuff. Isak och Hjalmar som har spelat mest har gjort det helt fantastiskt. Och sen har vi Löfgren och Frank där bakom så det ska bli väldigt roligt att ha den konkurrensen. Det känns som att vi behöver det för att fortsätta gå bra i Allsvenskan och även vara med i Europaspelet!

Sportchef Bosse Andersson säger följande nu när övergången är i hamn.
– Vi är otroligt stolta och glada över att vi har nått en långsiktig lösning med Marcus. Vi har hållit kontakten sedan han lämnade Djurgården för Dalian och det har varit en tuff period för Marcus senaste månaderna. Det mest naturliga hade varit att han skulle återkomma till oss efter att kontraktet gått ut men nu kommer han lite tidigare än planerat vilket vi är glada över. Han var ju allsvenskans bästa försvarare senast han var här så det är klart det är fint att ha honom i Djurgården igen. Han har hållit hög klass när han har tränat med oss i perioder och i bästa fall kan han vara spelklar till matchen mot Häcken på söndag, men det återstår att se.

Kontraktet är skrivet på 3,5 år, alltså till och med säsongen 2025.
Se hela intervjun med Marcus nedan.

Senaste nyheter

Relaterat