Företag

Välkommen Sara Lilja Vidlund 

  • Damer
  • A-lag
  • 14 jan 2022

Den 20-åriga U-landslagsmeriterade anfallaren ansluter till DIF från KIF Örebro.

Djurgården går in i den kommande säsongen med ett antal nya, intressanta namn och nu fylls truppen på med ytterligare en spännande rekrytering. 20-åriga forwarden Sara Lilja Vidlund, med 24 U-landskamper på sitt cv, ansluter till DIF från KIF Örebro och hon är synnerligen taggad inför att spela i den blårandiga tröjan under de kommande två åren.
– Det känns helt fantastiskt, lite som att en dröm går i uppfyllelse, säger Sara som inte behövde alltför lång betänketid för att tacka ja.  
– Jag har pratat ganska mycket med folk i föreningen och känt att det klickat jättebra med sättet som jag vill spela på. En framåtlutad fotboll som matchar min spelstil och det är en jättebra satsning på truppen i år. Det finns både unga och erfarna spelare i laget  så jag tror att vi har ett riktigt bra år framför oss. Sedan vet jag ju att Djurgården är Stockholms stolthet och det gäller att leva upp till det.

Dessutom finns en riktigt bra lagkamrat redan på plats som också lobbat för att Sara skulle välja DIF.
– Julia Walentowicz är en av mina nära kompisar sedan vi spelade ihop i svenska ungdomslandslaget. Vi har känt varandra sedan vi var 15 år och hon har pratat väldigt gott om föreningen och trivs jättebra för egen del. Så det har också spelat in i att jag ville till Djurgården, berättar Sara som i övrigt har goda förutsättningar att snabbt acklimatisera sig i laget.
– Tilde Lindwall känner jag ju också sedan ungdomslandslagen och jag har ju spelat i KIF Örebro med Nellie Lilja och Sanna Kullberg. Jag har även stött på Ebba Wieder under en samling med U23-landslaget, så jag har koll på ganska många av mina lagkompisar.

Fotbollsresan inleddes i moderklubben Immetorps BK och gick sedan via Bråtens IK samt Rävåsens IK Karlskoga till KIF Örebro. 
– Jag började spela på elitnivå när jag var 16 år då jag gick till KIF Örebro. Där har jag spelat i fyra säsonger och varit både startspelare och bänkspelare. Jag gjorde min debut från start när jag var 18 - och gjorde mål - och innan dess hade jag debuterat med ett inhopp när jag var 17. Så jag har många roliga minnen från min tid i KIF. Det gångna året var tyvärr mindre roligt eftersom jag var skadad en del och har en ganska hackig säsong bakom mig. Men nu har jag varit frisk sedan i september så det ser lovande ut.

När det gäller Saras styrkor som spelare sammanfattar hon det enligt följande:
– Jag gillar att utmana en-mot-en, använda min snabbhet och teknik för att driva bollen framåt i planen och göra mål och assist. Jag spelar gärna som 9:a men kan även vara ytterforward och har spelat 10:a och wingback också. Så jag kan spela på många positioner, förklarar Sara som samtidigt har ett prioriterat utvecklingsområde.
– Jag vill bli en spelare som gör ännu mer poäng än vad jag gjort tidigare. Bli farligare i boxen helt enkelt.

Förhoppningsvis väntar en god poängskörd under Saras tid i DIF och i övrigt är målsättningarna fokuserade på kontinuerlig progression för både henne själv och laget.
 – Mina förväntningar är att jag som individ och vi som lag ska utvecklas och klättra uppåt i tabellen - att vi spelar ihop oss och blir ett riktigt bra lag. Det känns som att vi är unga och hungriga så nu gäller det att visa det på planen också, avrundar Sara. 
 

Jean Balawo: ”En spelare som vi verkligen tror har framtiden för sig”

Med Saras ankomst får sportchef Jean Balawo ytterligare en ny intressant pusselbit att använda i offensiven, även om han poängterar att perspektivet främst är långsiktigt.
– Sara är en spelare som vi verkligen tror har framtiden för sig. Tyvärr fick hon en brokig och upphackad säsong under 2021 på grund av vissa omständigheter, men vi ser en stor potential i henne. Framför allt hennes snabbhet i djupled i det offensiva spelet är en viktig spetsegenskap och vi tror och hoppas att hon kommer att ta ytterligare kliv framåt hos oss. Sara är även mångsidig som spelare och vi ser att hon kan användas i flera positioner, dels som 9:a och som 10:a eller men även som vänsterforward i ett 4-3-3 eller som wingback i ett 3-5-2-system, sammanfattar Jean. 
 

Fakta Sara Lilja Vidlund 

Position: Anfallare/offensiv mittfältare
Född: 12 september 2001
Tidigare klubbar: KIF Örebro, Rävåsens IK Karlskoga, Bråtens IK, Immetorps BK 
Landskamper: Sverige U19 10 st (3 mål), Sverige U17 14 st (4 mål).

Senaste nyheter

Relaterat