Företag

Alice Bergström till BK Häcken

  • Damer
  • A-lag
  • 22 dec 2023

Vi tackar Alice för tiden i DIF när den 20-åriga yttern nu får ny klubbadress.

Sedan ankomsten till Djurgården inför säsongen 2022 har det blivit 52 tävlingsmatcher och fem mål för Alice Bergström som anslöt som ytterback, men sedan klev upp som högerytter där hon utmanat flitigt med sitt fina steg.

Insatser som väckt intresse och med ett utgående kontrakt blir det nu en flytt till BK Häcken för Alice som därmed tackar för sig och fortsätter fotbollsresan på västkusten.
– Det har varit ett väldigt svårt och jobbigt beslut att ta och det känns såklart jättetråkigt att lämna Djurgården. Jag är väldigt tacksam för tiden jag haft här och alla människor jag träffat, men nu kände jag att jag ville prova vingarna i en annan miljö. Jag har trivts jättebra med tjejerna i laget och haft väldigt roligt under dessa två år. Så lite vemodigt känns det verkligen, säger Alice som tar med sig många fina minnen från sin tid i DIF.
– Det har varit en ära att få chansen att spela för en klubb som Djurgården och att kunna utvecklas och etablera mig som en damallsvensk spelare just här, det är jag väldigt tacksam för. Det finns många bra minnen från dessa två år, men mest svårslaget är ju att få spela matcher på Stadion och framför allt derbyn framför våra supportrar. Det är väldigt häftigt att ha fått uppleva. Men främst kommer jag sakna alla tjejer jag spelat med, vi har haft väldigt kul och skapat många fina minnen tillsammans trots mycket upp och nedgångar fotbollsmässigt. Så jag vill tacka Djurgården för de här två åren och jag hoppas att vi ses igen.

 

Jean Balawo om Alice Bergströms sorti

Därmed har det blivit dags för sportchef Jean Balawo att tacka av Alice och han gläds åt den utveckling hon har haft i DIF.
– Jag vill passa på att tacka Alice för hennes tid och insatser i Djurgården. Hon har haft en utvecklingskurva som gått precis på det sätt som vi förutspådde när vi tog in henne från Älvsjö. Vi hade gärna haft kvar henne längre hos oss men jag förstår självklart att spelare ibland vill testa vingarna i en ny miljö. Så vi önskar Alice ett stort lycka till framöver och även välkommen tillbaka, summerar Jean.

 

Senaste nyheter

Relaterat