Blandad kompott för Rasmus Schüller och Musa Gurbanli

• 11 sep 2023

Vinst mot Kazakstan samt förluster mot Danmark och Belgien blev EM-kvalfacit för Djurgårdens två landslagsspelare.

Två DIF-spelare har varit iväg på landslagsuppdrag under uppehållet. Rasmus Schüller anslöt till den finländska truppen för EM-kval och fick en fin start med seger mot Kazakstan med 1-0, där Rasmus spelade 67 minuter av matchen.
Därpå följde ett nordiskt derby mot Danmark för "Berguvarna" där det blev samma siffror, men denna gång i dansk favör efter ett sent segermål för de rödvita. Rasmus Schüller spelade en dryg timme av matchen och fick sedvanligt beröm i finsk media för sin insats som general på mittfältet.

För Musa Gurbanli blev det ett inhopp med timmen spelad när Azerbajdzjan tog sig an ett starkt Belgien som tog ledningen med 1-0 i första halvlek genom Yannick Carasco. Ett resultat som stod sig fram till slutsignalen och därmed kunde inte Musa och hans azeriska landslagskollegor ge Sverige en hjälpande hand i den knepiga EM-kvalgruppen.