Företag

DIF gör förändringar på tränarsidan i damlaget

  • Damer
  • A-lag
  • 28 juli 2023

Vi riktar ett stort tack till Magnus Pålsson och August Fors för deras tid som tränare för Djurgårdens damer när de nu rör sig vidare mot nya utmaningar.

Det blir en avtackning på ledarsidan inom DIF Dam där huvudtränare Magnus Pålsson och assisterande tränare August Fors nu rör sig vidare mot nya uppdrag. För Magnus del anslöt han till Djurgården i augusti 2021 och därmed blev det två år som ledare i föreningen, en tid som han kommer att minnas som positiv och lärorik.
– Det har varit en väldigt givande tid för mig personligen och jag har trivts väldigt bra på många sätt. Det började bra med vinst direkt i första matchen och jag har ett starkt minne av min fjärde match i föreningen, när vi slog Hammarby på Stadion. En väldigt kul inledning på min tid i Djurgården och ser man sedan till förra året hade vi två skilda delar av säsongen, där våren var bra och hösten mindre bra. 
– Det här året inledde vi ju fantastiskt bra genom att slå både Häcken och Rosengård, men efter det har vi tyvärr inte fått med oss tillräckligt med poäng för att de skulle vara de resultat vi önskat. På så sätt det blev ett tråkigt slut men jag har som sagt trivts väldigt bra och uppskattat mycket inom Djurgården och sammantaget kommer jag minnas det som en rolig och fin tid. Jag vill också poängtera att jag är väldigt glad för att jag fick chansen att träna Djurgården och mycket hedrad över att jag fick vara en del av föreningen i dessa två år.

Magnus passar även på att lyfta fram stödet som han känt under sin tid i DIF.
– Jag vill visa uppskattning till alla som har stöttat mig från alla avdelningar på Djurgården. Samt även rikta ett tack till supportrarna och framför allt till de i Sektion A som har varit på alla våra matcher den här säsongen. Synd att vi inte har kunnat leverera lite bättre resultat till dem och föreningen men det har varit jäkligt kul att ha dem på plats, berättar Magnus som avslutningsvis riktar ett stort tack till laget och önskar dem lycka till inför hösten. 
– Jag vill också tacka av alla ledare och spelare i laget som jag har träffat nästan varje dag. Jag önskar dem ett stort lycka till framöver och hoppas verkligen att det går bra för dem nu i höst och framöver. 

 

Jean Balawo om förändringen

För sportchef Jean Balawos del vill han å sin sida rikta ett stort tack för den gedigna arbetsinsats och det stora engagemang som Magnus visat under sin tid i föreningen.
– Jag vill tacka Magnus för allt jobb han lagt ned hos oss i Djurgården. Han är en otroligt lojal person och en hårt arbetande tränare. Tyvärr har inte resultaten nått upp till det vi önskade och därför gör vi den här förändringen. Jag önskar honom all lycka i framtiden, säger Jean som även passar på att tacka assisterande tränare August Fors. 
– August anslöt till oss via Pierre Fondin (huvudtränare innan Magnus Pålsson) och fortsatte sedan som assisterande tränare tillsammans med Magnus. Jag vill rikta ett stort tack även till honom och önska all lycka framöver!


Senaste nyheter

Relaterat