Företag

Förändringar i fysteamet för damlaget

  • Damer
  • A-lag
  • 10 aug 2023

Vi välkomnar Joakim Törnvi som ansluter från Varbergs BoIS och blir ny fystränare för DIF Dam.

Det må vara speluppehåll i OBOS Damallsvenskan på grund av VM men på ledarsidan i truppen händer det saker. Vi välkomnar Joakim Törnvi som ny fystränare för Djurgårdens damlag - närmast kommer han från Varbergs BoIS herrlag där han varit verksam under de senaste fem åren och varit med under resan från Superettan upp till Allsvenskan.

Joakim har redan påbörjat sin nya roll som fystränare i DIF under veckan och är taggad inför uppgiften som ligger framför honom.
– Det känns spännande att vara här i Djurgården och börja jobba med damfotboll. Tidigare har jag enbart jobbat inom herrfotbollen, men jag har jobbat en del med damer inom tyngdlyftning och andra individuella sporter. Allt har gått väldigt snabbt, men också smidigt, och dialogen med Jean har varit bra. Så det här blir en rolig utmaning, säger Joakim som har skaffat sig god koll på föreningen.
– Jag visset ju innan jag kom att DIF är Stockholms Stolthet och har fått ett fint välkomnande av alla på plats. För min del har jag varit sugen på att flytta upp till Stockholm under en tid och då var Djurgården det lag som tilltalade mig mest. Det känns som en stabil förening med mycket supportrar och jag har förstått att det finns en bra potential på damsidan.

När det gäller träningsupplägget kommer Joakim att fokusera på att först lära känna gruppen och sedan gradvis sätta sin personliga prägel på verksamheten.
– Hårt jobb lönar sig låter ju lite som en klyscha, men det är ju så det är. Man kan egentligen aldrig bli för vältränad för sitt eget bästa och det är där jag lägger grunden till hur jag ser på fysträningen. Så vill man utvecklas som fotbollsspelare kan man aldrig bli för bra på någonting, sedan om det är styrka, kondition eller teknik spelar inte så stor roll.
– Samtidigt vill jag inte göra för stora förändringar under den här säsongen och jag känner förre fystränaren Fernando Holmqvist Amu väl. Min bild av honom är att vi tänker ganska likartat kring fysträningen, men det kan nog komma några nya saker som spelarna får kämpa med nu under hösten.

För Joakims del blir även naprapaten Dan Tanaka ett viktigt bollplank och de har etablerat kontakt och börjat prata ihop sig.
– Vi hade en bra kommunikation redan innan jag började där Dan briefade mig så mycket som han kunde om alla spelarna. Han bidrar med bra tankar som jag kan ha med mig in i uppdraget. Så det känns skönt att ha honom som en nära kollega nu när jag är på plats, avrundar Joakim.

 

Jean Balawo om Joakim Törnvis ankomst

För sportchef Jean Balawos del välkomnar han därmed Joakim till föreningen med ett kontrakt som sträcker sig över 2024 och passar dessutom på att tacka Fernando Holmqvist-Amu för hans tid i Djurgården.
– I samma veva som Fernando lämnat oss för andra utmaningar så får vi in en otroligt meriterad fystränare som kommer från herrarnas elitfotboll, något som förhoppningsvis kan ge oss mycket synergier. Joakim har varit verksam i Varbergs herrlag under resan från Superettan till Allsvenskan under en längre tid vilket gör att man verkligen kan ta på de bitar han gjort där. Han har hjälpt Varberg att utvecklas och förhoppningsvis kan vi pränta in många delar av det i vårt damlag, säger Jean.
 

Senaste nyheter

Relaterat