Företag

Handskada för Jacob Widell Zetterström

  • Herrar
  • A-lag
  • 11 apr 2023

Djurgårdens målvakt skadade tummen under matchen mot Sirius och missar troligtvis vårsäsongen.

Det blev en riktig olycksminut för Jacob Widell Zetterström i början av andra halvleken mot Sirius i söndags när han kom olyckligt in i en duell mot Tashreeq Matthews. Förutom ett rött kort ådrog sig Jacob även en handskada i samband med situationen som innebär att han blir borta från spel under en kommande period, enligt Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.
– Jacob har skadat handen och åkt på en så kallad ”skidåkartumme”, vilket kommer att kräva en operation som sannolikt sker under den närmaste veckan. Det innebär att Jacob kommer att vara borta från spel under en längre tid och missar därmed troligtvis vårsäsongen, berättar Kalle.

Onekligen ett tufft besked för Jacob som ganska snabbt märkte att allt inte stod rätt till med handen efter den tumultartade situationen mot Sirius.
– Det blev ju något av en mardrömssekvens. Jag kommer ut försent och i samma veva fastnar jag med tummen i en torr konstgräsmatta. Där och då är det mycket tankar i huvudet, men jag märker snabbt att jag har ont i tummen och att det känns fel. Det visade sig ju också vara fallet, förklarar Jacob som därefter fick en diagnosticerad bekräftelse på farhågorna.
– Det känns självklart jättetråkigt. Det som jag från början trodde skulle bli en missad match verkar nu bli flera. Samtidigt måste man tänka att det kunde varit värre, det är ju inget korsband eller liknande. Nu blir det en operation och under min rehab kommer jag att kunna träna på andra saker som jag inte skulle hunnit med annars. Under matchsäsong blir det ju oftast prio på att rädda bollar och förhindra avslut, men den här tiden kan jag använda till att träna på mycket annat, som till exempel spelet med fötterna. Så det finns ju ändå ljusglimtar även om det känns väldigt tungt just nu och jag har kommit tillbaka från betydligt värre saker än det här. Som alltid gäller det att hitta det positiva i läget som råder och hoppas på att tillfrisknandet går så snabbt som möjligt.

Senaste nyheter

Relaterat