Företag

Inför Djurgården - IK Uppsala

 • Damer
 • A-lag
 • 8 nov 2023

Säsongen avslutas på hemmaplan på lördag när Uppsala gästar Stockholms Stadion. Här hittar du truppen och förutsättningarna inför matchen.

DJURGÅRDEN - IK UPPSALA

Lördag 11 november klockan 14:00, Stockholms Stadion
Köp biljett här

Inga väskor större än 40x40x20 cm kommer att tillåtas. Vi uppmanar publiken att inte ta med väskor oavsett storlek till Stadion.

 

Truppstatus

– Skadeläget är oförändrat där endast Flavine Mawete och Sara Lilja Vidlund saknas. Sedan är ju Alexsandra Lobanova avstängd efter sitt gula kort senast, meddelar Marcelo Fernandez.

Varningsläget - (ackumulerade varningar) i OBOS Damallsvenskan

7 gula kort: Matilda Plan
4 gula kort: Portia Boakye
3 gula kort: Tove Almqvist, Alexsandra Lobanova (avstängd)
2 gula kort: Tilde Lindwall, 
1 gult kort: Alice Bergström, Kamilla Karlsen, Beata Kolmats, Nellie Lilja, Sessy Åsland

Spaningar

 • Dags för årets sista match i OBOS Damallsvenskan då ett nedflyttningshotat IK Uppsala med stort poängbehov besöker Stockhoms Stadion.
 • Den fem matcher långa obesegrade sviten bröts senast på Visma Arena då Djurgården inte fick hål på Växjö som vann med 2-0.
 • Alexsandra Lobanova är avstängd, i övrigt inga nya skador.
 • Innan matchen finns det aktiviteter för stora och små och i paus kommer DIF Panthers att spela en kort internmatch. Dessutom blir det prisutdelning för Årets Junior i paus.

Tränarkollen

Marcelo Fernandez inför matchen:
– Vi ska trigga varandra för att ha energin uppe på allra högsta nivå och verkligen tävla i sista matchen. Vi måste vara rakt igenom proffsiga i det vi gör så att vi kan avsluta året med ett plustecken. Det är ju dessutom en oerhört viktig match i streckstriden, men bortsett från det vill jag för vår del avsluta säsongen med en seger. Det vill vi ha som ett avstamp att bygga vidare på inför nästa år och självklart ska vi försöka ta oss så högt upp i tabellen som vi kan. Så jag vill se en maximal arbetsinsats från samtliga spelare på lördag, berättar Marcelo som därmed gör sista matchen för året med laget sedan han tog över i somras.
– Lite vemodigt på ett sätt. För egen del och kanske för några av spelarna känns det som att vi precis har kommit igång och börjat bli varma i motorerna. Samtidigt har vi spelare som varit med och kört hårt hela året som nog kan känna en viss utmattning rent mentalt, man kan ju bli lite dränerad efter en lång säsong. Men nu är det en sista kraftsamling som gäller där vi ska bärga en trepoängare inför vår hemmapublik.


Om IK Uppsala

 • På trettonde plats i tabellen med stort poängbehov för att klara en kvalplats.
 • Förlorade senast mot KIF Örebro med 2-0.
 • DIF-bekantingen Klara Folkesson (bilden ovan) har gjort sju mål i serien och leder den interna skytteligan.

 

Marcelo Fernandez om IK Uppsala
– Vi spelar ju på Stadion på naturgräs, ett underlag som Uppsala kanske inte är så vana vid. Sedan är det klart att det finns en ångest-faktor i matchen för deras del där de behöver vinna eller kryssa, beroende hur de andra resultaten faller ut. Så där är det viktigt för oss att kunna spela på de känslor som kan dyka upp under matchens gång.


Matchen visas på Viaplay.

11 november, lördag 14:00Stockholms Stadion

DjurgårdenIK Uppsala Fotboll
0-4 (0-2)

 • MålskyttarKlara Folkesson 13'Klara Folkesson 29'Klara Folkesson 56'Maria Poli 90+2'
 • Gula kortBeata Kollmats
 • Domare Maral Mirzai
 • Publik (Stockholms Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat