Företag

Märta Ankarcrona och Kalipha Jawla vann Årets Junior

  • Ungdom
  • Akademi
  • 12 nov 2023

De båda DIF-talangerna fick ta emot pris på Stockholms Stadion för sina insatser under säsongen.

I samband med att säsongen lider mot sitt slut delades priset för Årets Junior på flicksidan ut under halvtidspausen av årets sista damallsvenska match mot IK Uppsala på Stockholms Stadion.

På flicksidan tilldelades priset till FA19-försvararen Märta Ankarcrona med följande motivering:

"För att under året visat en fin utveckling, inställning och arbetsvilja som person och fotbollsspelare, och inte minst som ledare på planen, med en inställning att i alla sammanhang göra sitt allra yttersta, tilldelas Märta priset som Årets Junior 2023. Märta har genom sitt uppoffrande spel och ledaregenskaper tilldelats förtroendet som kapten för F19 men också varit i en del av damtruppen i träning och match under stora delar av säsongen 2023."


På pojksidan delades priset ut i samband med SM-finalen i P17 Allsvenskan på Stadion och mottagare var DIF PA19-anfallaren Kalipha Jawla med nedanstående motivering:

"För att under 2023 har bekräftat sin förmåga att vara en notorisk målskytt både i klubb- och landslag, samt alltid visa en enorm förmåga att prestera sitt yttersta utifrån motivation och förmåga oavsett typ av sammanhang, så tilldelas Kalipha priset som Årets Junior 2023. Kalipha är en fin djurgårdsambassadör med en smittsamt positiv personlighet. Kaliphas förmågor på och vid sidan av planen har inneburit en regelbunden tillhörighet till herrlagets träningsmiljö, samt vissa matcher under 2023."

11 november, lördag 14:00Stockholms Stadion

DjurgårdenIK Uppsala Fotboll
0-4 (0-2)

  • MålskyttarKlara Folkesson 13'Klara Folkesson 29'Klara Folkesson 56'Maria Poli 90+2'
  • Gula kortBeata Kollmats
  • Domare Maral Mirzai
  • Publik (Stockholms Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat