Företag

Inför Djurgården - Växjö

 • Damer
 • A-lag
 • 13 maj 2023

Dags för ny hemmamatch på Stadion när Växjö DFF gästar på måndag. Här hittar du intervjuer och förutsättningar inför matchen.

DJURGÅRDEN - VÄXJÖ DFF

Måndag 15 maj kl. 19:00, Stockholms Stadion
Köp biljett här.
 


Truppstatus

– Hedvig Lindahl är den enda spelaren som inte är tillgänglig för matchtruppen, meddelar tränare Magnus Pålsson. 

Varningsläget i OBOS Damallsvenskan

3 gula kort: Matilda Plan 
2 gula kort: Tove Almqvist, Portia Boakye
1 gult kort: Hayley Dowd, Ebba Hed, Kamilla Karlsen, Nellie Lilja, Tilde Lindwall

Spaningar

 • Tung förlust senast mot Piteå och läge att gå för omedelbar tillbakastuds mot Växjö.
 • Tove Almqvist var endast redo för inhopp efter missad träning pga sjukdom senast. Nu har hon fått en hel träningsvecka i benen.
 • Portia Boakye och Tove Almqvist missar nästa match om de drar på sig ett gult kort.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:

– Skönt med en ny match på Stadion och det ser ut att bli en solig och varm måndagkväll så vi hoppas att det kommer många och hejar på oss. Vi ska göra allt vi kan för att bjuda på så pass bra underhållning som möjligt, säger Magnus som vill se en rejäl arbetsinsats på måndag.
– Det känns ju alltid sådär när man torskar och sedan har vi krysset mot Uppsala där vi känner att vi skulle ha vunnit. Men det bidrar också till att alla förstår att vi måste jobba ännu hårdare, så det är inga konstigheter egentligen. Sådan är fotbollen att det kommer perioder både uppåt och neråt resultatmässigt och det är ofta små marginaler man måste få med sig för att det ska vända. Men främst handlar det om att skaffa sig en skillnad så att det inte avgörs av marginaler, det gäller att sätta sig i bra lägen för att vinna de bollar som man snackar om som små marginaler.


Om Växjö DFF

 • Har tagit sex poäng på de sju första omgångarna, efter segrar mot IFK Kalmar och KIF Örebro, och ligger en poäng efter DIF i tabellen.
 • Elin Nilsson och Evelyn Ijeh är lagets bästa målskyttar med två mål var i serien.
 • Förlorade senaste matchen hemma mot Linköping med 4-2.


Magnus Pålsson om Växjö
– Det är ett lag som ändå har gjort det väldigt bra som nykomling. De har några duktiga spelare och är organisatoriskt bra, ett stabilt lag som överlag har haft ganska jämna matcher. Ser man till matchbilden kan det nog bli en match på Stadion med en del bolltapp eftersom planen är ganska ojämn och svårspelad. Så det gäller att ta hänsyn till det och riskminimera lite grann, vilket jag tror att båda lagen kommer att göra. Det kan också bli en svängig match utan att det för den sakens skull blir jättemycket målchanser. Sett till det kommer det att handla om att vara effektiv när chanserna dyker upp och komma in bakom deras backlinje ofta med hyfsat god kontroll.


Matchen visas på Viaplay.

15 maj, måndag 19:00Stockholms Stadion

DjurgårdenVäxjö DFF
0-1 (0-0)

 • MålskyttarEvelyn Iljeh 50'
 • Domare Sandra Almkvist
 • Publik (Stockholms Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat