Företag

Inför IFK Norrköping - Djurgården

 • Damer
 • A-lag
 • 2 feb 2023

Ny träningsmatch redan i helgen då DIF tar sig an allsvenska nykomlingen IFK Norrköping. Här hittar du truppen och förutsättningarna.

IFK NORRKÖPING - DJURGÅRDEN

Lördag 4 februari kl. 14:30, Platinumcars Arena

Matchen sänds live av Östgötacorren.


 

Truppstatus

– Vi kommer att ha samma trupp där de som spelade mot Apollon kommer att spela den här matchen också, plus att Hedvig Lindahl tillkommer. Men de som har lite småskavanker kommer att avstå även den här matchen. Totalt blir det 19 utespelare och två målvakter, meddelar tränare Magnus Pålsson vilket innebär att Hayley Dowd, Agnes Hedman, Louise Hvarfner, Nea Flyborg och Stella Eriksson inte kommer till spel.
 

Spaningar

 • Tight på given med ny träningsmatch mot Peking på lördag för att fortsätta trimma laget inför cupstarten 25 februari.
 • Skön seger med 2-0 och många positiva tendenser mot Apollon Ladies i första träningmatchen.
 • Debuter med mersmak avklarade för Aleksandra Lobanova, Matilda Plan och Olivia Ländin Sjöblom.
 • I övrigt ett lyckat träningsläger på Cypern, se klipp om lägret här.
 

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Alla som är med i truppen kommer att spela, sedan får vi se hur vi fördelar speltiden. I övrigt vill vi se att de grejer som funkade bra under matchen senast blir ännu lite bättre. Sedan finns det några saker i anfalls- och försvarsspelet som vi behöver rätta till. Så jag hoppas att vi tar ytterligare ett steg framåt från förra matchen, förklarar Magnus som ändå hade många positiva bitar att ta med från segern mot de cypriotiska ligaledarna.
– Vårt försvarsspel funkade bra under större delen av matchen och Apollon testade oss på ett bra sätt med olika rörelsemönster och förflyttningar när de ändrade en del saker i paus. Så det blev ett nyttigt test för oss, Apollon var taktiskt duktiga och är ju dessutom mitt i sin säsong. Jag är också nöjd med farten där vi lyckades dra upp ett lite högre bolltempo än tidigare i stunder av matchen. Så många av de grejer som vi har tränat på funkade bra och utöver det är det ju också alltid skönt att börja med en vinst som för med sig lite självförtroende.


Om IFK Norrköping

 • Tog klivet upp i OBOS Damallsvenskan förra säsongen genom en andraplats i Elitettan.
 • Lovisa Gustafsson var lagets bästa målskytt under 2022 med 13 mål i serien.
 • Lördagens tillställning blir första träningsmatchen för året för Peking.
 • Har förstärkt truppen med nyförvärv som Nicole Robertson Shannon Woeller, Kristen Sakaki och Wilma Koivisto.


Magnus Pålsson om IFK Norrköping
– De är nykomlingar i damallsvenskan i år och hade en väldigt stark avslutning på förra året då de smet förbi Uppsala och knep andraplatsen. Sedan har de värvat ganska klokt och tog Uppsalas bästa målskytt Nicole Robertson som vann skytteligan i Elitettan. Förutom det har de några unga, duktiga spelare som har varit med i något år och nu har skrivit längre avtal. Så det känns som att Norrköping har en bra satsning på gång och kul att få upp större föreningar i damallsvenskan som liknar vår egen med satsning på både herr- och damfotboll.

4 februari, lördag 14:30Platinumcars Arena

IFK NorrköpingDjurgården
0-0 (0-0)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat