Företag

Mållöst mot Peking

  • Damer
  • A-lag
  • 4 feb 2023

Det blev en tight och tillknäppt träningsmatch mot IFK Norrköping där DIF-defensiven var stabil och StinaLisa Johansson kom närmast att spräcka nollan framåt.

Laget

Efter en inledande träningsmatch mot Apollon med i stort sett jämn fördelad speltid i truppen väntade en tillställning där den tilltänkta speltidsfördelningen var lite mer utspridd.

Startelvan som mönstrades såg ut på följande vis:

Hedvig Lindahl
Emelie Lövgren, Sanna Kullberg, Portia Boakye
Alexsandra Lobanova, Nellie Lilja, Kamilla Karlsen, Tove Almqvist, Ebba Hed
Tilde Lindwall, StinaLisa Johansson


 

Första halvlek

Det var tätt på given med säsongens första träningsmatch mot Apollon under onsdagen i benen för laget. En tillställning som innebar seger med 2-0 och en hel del positiva signaler och nu väntade en ny möjlighet att kalibrerar spelet då allsvenska nykomlingen IFK Norrköping väntade på andra planhalvan.

Djurgården inledde piggt och första chansen kom redan i andra minuten när Tilde Lindwall spelade fram Nellie Lilja i boxen, vars skott dock greppades säkert av Sofia Hjern i Norrköpings-kassen.

Blåränderna fortsatte framåtlutat och skapade bra tryck i offensiven med snabb återerövring. Många av framstötarna kom via kanterna där Alexsandra Lobanova och Ebba Hed var aktiva i sina wingback-roller. 
Bakåt var det lugnt och välstädat under första kvarten med undantag för en snabb Peking-omställning som kunde blivit hotfull. Desto farligare blev det åt andra hållet när ett smart inspel från kanten av aktiva StinaLisa Johansson for genom boxen men ingen DIF-anfallare kom åt bollen.

IFK Norrköping jobbade sig gradvis in i matchen och fick lite mer bollinnehav med halva halvleken spelad. Men de vassa chanserna var Djurgårdens och farligaste läget dittills i matchen kom när Tilde Lindwall nådde StinaLisa Johansson med en finurlig boll i djupled, men avslutet smet dessvärre decimetern utanför stolpen.

StinaLisa var fortsatt målhungrig och satte Sofia Hjern i arbete med en farlig nick med dryga halvtimmen spelad. DIF fortsatte att metodiskt söka vägar igenom hemmaförsvaret men utan att lyckas pricka in ett ledningsmål. Ett sista läge blev det för Tilde Lindwall som drog en volley strax över på en andraboll. Kort därefter gick halvtidsvisslan efter en halvlek där Djurgården hade de bästa lägena och där Hedvig Lindahl hade lugna 45 minuter med en stabil defensiv framför sig och enbart några rutiningripanden.

Andra halvlek

Det var en oförändrad elva som klev ut för att jaga vidare efter ett blårandigt ledningsmål. Men hemmaförsvaret var fortsatt välorganiserat och halvlekens första läge fick istället Pekings My Cato med ett distansskott som Hedvig Lindahl plockade obekymrat.

Matchbilden var i övrigt tight och chansfattig där Djurgården fortsatte att ha mycket boll, men utan att lyckas omsätta spelövertaget till vassa chanser. I 57:e minuten hettade det dock till när Tilde Lindwall fick ett fint instick i djupled men Sofia Hjern hann ut och avstyrde skickligt.

Oförändrat målmässigt dödläge och med dryga timmen spelad kom sex förbestämda byten där Julia Walentowicz, Flavine Matete, Sara Lilja Vidlund, Alice Bergström,  Lova Lundin och Ebba Wieder klev in.

Ny energi och pigga ben på planen men stiltjen i offensiven fortgick i båda riktningarna och med kvarten kvar pekade det mesta på ett mållöst slutresultat.

Norrköping växlade upp lite mot slutet och fick igång en viss forcering som satte DIF-defensiven i arbete. Framåt blev det däremot inte något påtagligt hot mot hemmakassen och i 83:e minuten var det dags för nya pigga ben när Olivia Ländin Sjöblom och Johanna Husbom klev in.

Matchbilden var dock intakt där det förvisso fanns en vilja hos båda lagen att gå framåt men slutprodukterna lyste ännu med sin frånvaro. Matchuret tickade förbi 90 minuter och därmed satte domare Sandra Almqvist pipan i munnen och blåste av en  händelsefattig halvlek som indikerade en stabil defensiv från båda lagen.

Nästa motståndare under försäsongen blir Linköpings FC som väntar lördag den 11 februari kl.17.00 på Linköping Arena.

4 februari, lördag 14:30Platinumcars Arena

IFK NorrköpingDjurgården
0-0 (0-0)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat