Företag

Inför Linköping - Djurgården

 • Damer
 • A-lag
 • 10 feb 2023

Dags för ny utmaning under försäsongen när DIF beger sig till Linköping Arena på lördag.

LINKÖPINGS FC - DJURGÅRDEN

Lördag11 februari kl. 17:00, Linköping Arena

Matchen sänds live av Östgötacorren.


 

Truppstatus

– Under torsdagen hade vi nästan alla med i träning, några små skavanker på Olivia Ländin Sjöblom och Lova Lundin gjorde att de inte var med. Men Hayley Dowd fanns med under hela passet och hon ska stegras in mer och mer, meddelar tränare Magnus Pålsson.

Spaningar

 • Tredje träningsmatchen under försäsongen mot väntat tufft motstånd.
 • Inga insläppta mål under de första två matcherna mot Apollon och IFK Norrköping bådar gott sett till defensiven.
 • Hög truppnärvaro under träningsveckan bådar gott och även Hayley Dowd har kommit igång med sitt första träningspass.
 

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Det börjar närma sig tävlingsmatcherna så vi kommer att matcha laget utifrån att det fortfarande är träningsmatcher, men samtidigt börja spela ihop ett lag. Det kommer nog att bli ganska många byten med en fördelad speltid likt senast mot Norrköping, sedan kan det bli så att någon eller några spelar ännu mer, konstaterar Magnus som kan ta med sig en del positiva bitar från matcherna mot Apollon och IFK Norrköping.
– Vi har skapat mycket målchanser och haft bra kontroll. Dessutom hade vi mycket bollinnehav i båda matcherna och ju mer jag tittar på matchen mot Norrköping i efterhand tycker jag att vi absolut borde ha vunnit. Vi skapade ganska många klara målchanser och släppte till väldigt lite bakåt, jag tror inte ens att Norrköping hade någon riktigt klar målchans. Så det har känts bra att vi har hållit nollan i båda matcherna och varit stabila i försvaret, bortsett från några misstag som har lett till ett fåtal målchanser mot oss. Nu lär det bli tuffare mot Linköping där vi kommer att testas rejält i vårt försvarsspel och förhoppningsvis kan vi ta med oss de offensiva bitarna från tidigare som har fungerat bra.


Om Linköpings FC

 • Besegrade Örebro med 1-0 förra helgen i sin första träningsmatch för året.
 • Har ytterligare en träningsmatch i benen efter möte i veckan mot Stångebro P15/16
 • Kom på tredjeplats i OBOS Damallsvenskan 2022 men har tappat giftiga anfallaren Amalie Vagnsgaard som vann skytteligan i serien förra året med 22 mål.


Magnus Pålsson om Linköping
– Amalie Vagnsgaard är ju borta och hon gjorde 22 mål i serien. Jag vet inte om man kan ersätta en sådan spelare, jag har svårt att tro det eftersom det alltid är svårt att ersätta någon som gör så mycket mål. Sedan tappade de även Nilla Fischer och det är ju också en typ av spelare som är väldigt svår att ersätta, en ledarfigur som har varit oerhört viktig för laget. Så jag har svårt att tro att de är lika starka som förra året, men de har ändå värvat många spännande spelare i de offensiva positionerna. Defensivt tror jag att de använder sin japanska Saori Takarada som mittback istället och utöver det har de fått in en ny mittback från Eskilstuna som är duktig. Så de har täckt upp det bra, men totalt sett har de nog ändå tappat en del rutin och ledaregenskaper.

11 februari, lördag 17:00Linköping Arena

Linköpings FCDjurgården
2-2 (1-0)

 • MålskyttarDelaney Pridham 41'Flavine Mawete 84'Yuka Momiki 89'Lova Lundin 90+5'
 • Publik (Linköping Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat