Företag

Lucas Bergvall kallas in till U21-landslaget

  • Herrar
  • A-lag
  • 9 okt 2023

Djurgårdens 17-årige mittfältare gör sig redo för EM-kval mot Moldavien och Georgien.

Det blev snabba ryck för Lucas Bergvall under måndagen när U21-förbundskaptenen Daniel Bäckström kallade in honom till det svenska U21-landslaget för EM-kvalmatcher mot Moldavien och Georgien.

Därmed kan Lucas bli en av de yngsta spelarna som representerat U21-landslaget, där dock Ronny Bardghji var yngsta debutanten med 16 år och 199 dagar - vilket händelsevis är den spelare som Lucas ersätter i nuvarande trupp. Icke desto mindre ett väldigt fint kvitto på Lucas insatser i den blårandiga tröjan under säsongen.
– En otrolig känsla och det känns sjukt kul och intressant som ung, väldigt speciellt. Tuffa matcher såklart i ett EM-kval och väldigt stort för mig, säger Lucas.

För sportchef Bosse Anderssons del är det givetvis glädjande nyheter att en 06-född DIF-spelare tar en plats i den blågula U21-truppen.
– Det är alltid roligt för oss när våra spelare representerar det svenska U21-landslaget. Vi har haft U21-landslaget som ett mål för Lucas och därför är det självklart glädjande att Lucas nu beger sig ner till Falkenberg för att ansluta till laget, säger Bosse.

Matchen mot Moldavien spelas den 13 oktober kl. 18.00 och sänds på TV4 Play.

 

Senaste nyheter

Relaterat