Företag

Tack för allt Elias Andersson!

  • Herrar
  • A-lag
  • 18 juli 2023

”Jag kommer att bära med mig min tid här hela livet”, säger Elias som nu rör sig vidare för spel i polska Lech Poznan.

Sedan en tid tillbaka har det stått klart att Elias Andersson tackar för sig i DIF och fortsätter fotbollsresan i Lech Poznan. Avslutningen på den blårandiga sejouren höll högsta klass när Elias avtackades inför ett snudd på fullsatt Tele2 Arena då MFF besegrades med 2-0 under måndagen. 
– Det kunde inte blivit en bättre avslutning. Helt fantastiskt att uppleva och supportrarna har stöttat mig och laget sedan dag ett. Så att få avsluta på det sättet, med den prestation vi gör, är väldigt känslosamt, säger Elias som hissades av laget efter matchen medan publiken hyllade honom.

Elias anslöt som central mittfältare från Sirius inför säsongen 2021 med Djurgårdshjärtat på plats, men fick det tufft med speltid till en början. En utlåning till Mjällby följde där han fick gott om speltid och gjorde stort avtryck. Med ett stärkt självförtroende återkom Elias till Djurgården inför 2022 där Kim & Tolle såg hans potential som ytterback och en minst sagt succéartad omskolning påbörjades.

Elias cementerade snabbt en startplats i sin nya roll och var kraftigt bidragande till framgångarna  både i Allsvenskan och Conference League. Totalt sett blev det 60 tävlingsmatcher med fem mål och åtta assist i den blårandiga tröjan för Elias.
– Det har varit en berg-och-dal-bana får man nog säga. Mycket har hänt men nu de senaste åren har det gått spikrakt uppåt och när kontraktet skrevs så trodde jag knappast att jag skulle gå vidare som vänsterback i Europa 2,5 år efter. Så jag får tacka tränare, spelare och alla övriga i föreningen som har varit här under min tid och framför allt alla supportrar som har stöttat mig, berättar Elias som ändå betonar att han kanske inte spelat sin sista match för föreningen i hans hjärta.
– Jag kommer att bära med mig min tid här hela livet och när jag förhoppningsvis har gjort några år ute i Europa så hoppas jag att dörren är öppen för att komma hem till Djurgården igen.

 

Bosse Andersson om Elias övergång

Med vetskap om det växande internationella intresset för Elias kom det inte som någon överraskning att det skulle bli aktuellt med en övergång utomlands under sommaren. Icke desto mindre gläds sportchef Bosse Andersson åt att Elias får pröva sina vingar i en ny och intressant europeisk miljö och önskar honom ett stort lycka till efter en imponerande sejour i Djurgården.
– Det är ju en fantastisk utveckling som skett för Elias. Han kommer hit som mittfältare och lämnar som en av allsvenskans bästa ytterbackar och är med och nosar på landslaget. Första året så blev det ju begränsat med speltid då han blev utlånad till Mjällby och var en av deras bästa spelare. Sedan kom han tillbaka under förra året och växte in som vänsterback. Han tog sig an den utmaningen på ett fantastiskt sätt och blev med tiden en av allsvenskan bästa ytterbackar och går nu vidare som proffs vid 27 års ålder. Elias har varit en viktig kugge för oss och starkt bidragande till våra framgångar i Europa förra året, i synnerhet minns vi hans viktiga mål borta mot Apoel som dröjer kvar på näthinnan, berättar Bosse som uppskattar den värdiga avslutningen Elias fick uppleva mot MFF under måndagen. 
– När en spelare vill ha en ny utmaning blir det extra positivt att vi kan avsluta på det här sättet. Nu kommer han till Lech Poznan, en klubb som vi har en bra relation med och som har respekt för oss. Vilket gör att Elias kunde avsluta med att spela tre avslutande matcher för oss och det värmer hjärtat att den sista matchen blir en vinst över Malmö FF på ett fullsatt Tele2 Arena. Det kan knappast bli en finare avtackning än så.

Senaste nyheter

Relaterat