Företag

Tack för allt Hjalmar Ekdal!

  • Herrar
  • A-lag
  • 21 jan 2023

En övergång till Burnley är nu klar och därmed tackar vi av Hjalmar för två fantastiska år i Djurgården.


Sedan ankomsten från Sirius till DIF i mars 2021 har utvecklingen gått i raketfart för 24-årige mittbacken Hjalmar Ekdal som nu gör sig redo för nästa destination på sin fotbollsresa med spel i Burnley, för närvarande i övertygande ledning i EFL Championship. 
I bagaget tar han med sig 50 allsvenska matcher (med sju gjorda mål), tio framträdande i Svenska Cupen samt elva matcher i Conference League för Djurgården. Under samma tid har han även gjort landslagsdebut och är på god väg att etablera sig som en viktig kugge i Janne Anderssons trupp.

Starka prestationer som bidragit till fina framgångar och gjort ett stort avtryck i föreningen. Men nu har det blivit dags för att ta klivet vidare ut i Europa.
– Det känns häftigt såklart och sedan är det klart att det blir en stor utmaning. Men det är en chans som man kanske bara får en gång, berättar Hjalmar som alltid haft ett gott öga till den engelska fotbollen.
– För min del lockar fotbollskulturen i England, det är ju fotbollens Mekka. Sedan är Championship en speciell liga: 24 lag, många matcher och väldigt tight med klassiska gäng. Hela den biten drar såklart och det finns ju dessutom en god möjlighet att det blir Premier League om ett halvår - och det är verkligen en chans man kanske bara får en gång i livet. Jag har känt ganska länge att jag har velat ta den här utmaningen och jag vet att det kan bli tufft med speltid direkt. Men det här är en chans som inte går att tacka nej till. 

Att övergången samtidigt blir känslomässigt ambivalent är ofrånkomligt med tanke på att Hjalmars hjärta klappar hårt för Djurgården.
– Det har varit en fantastisk tid och det har känts som ett andra hem för mig i två år. Alla spelare och ledare har varit som en familj och att få komma ut till Kaknäs varje dag har varit helt underbart. Så jag vill rikta ett stort tack till alla inom föreningen och hela Djurgårdsfamiljen för alla otroliga upplevelser som jag fått vara med om i DIF. Jag kommer att tänka på det varje dag och jag har redan skakat hand med Bosse på att jag vill komma tillbaka i framtiden, summerar Hjalmar. 

 

Bosse Andersson om Hjalmars övergång

I och med försäljningen av Hjalmar Ekdal fyller sportchef Bosse Andersson på sin imponerande lista över spelare som värvats smart och utvecklats för att sedan ta steget ut i Europa. Samtidigt är det påtagligt att Hjalmar kommer att saknas rejält med tanke på hans höga kapacitet och stora Djurgårdshjärta.
– Hjalmar har haft en otrolig utveckling sedan han kom hit från Sirius. Så vi är tacksamma att han valde Djurgården och han har gjort två fantastiska år med oss. Att en svensk spelare går till England är inte vanligt i dagsläget och extra kul att det är till ett lag som ligger väldigt bra till för att avancera upp till Premier League, berättar Bosse som intygar att Hjalmar varit eftertraktad av många under lång tid. 
– ”Hjalle” hade ju intresse redan i somras och vi har hela tiden haft en väldigt bra dialog. Det har inneburit en ganska lång beslutsprocess som nu är i mål.  Det har funnits gott om andra intressen men Burnley är den bästa klubben rent fotbollsmässigt i hierarkin. För Hjalmars del har Burnley varit målet och han har haft väskan packad ett tag nu. Därmed är det bara att önska ett stort lycka till och tacka för tiden i Djurgården, Hjalmar är en fantastisk person och spelare som har varit väldigt viktig för vår grupp och som vi naturligtvis kommer att sakna stort. Nu önskat vi honom ett stort lycka till och ser fram emot att följa hans framfart i Europa framöver.


Senaste nyheter

Relaterat