Företag

Tack för allt Sanna Kullberg!

  • Damer
  • A-lag
  • 9 dec 2023

Efter två år i föreningen tackar den 30-årige mittbacken och tidigare lagkaptenen för sig och rör sig vidare mot nya utmaningar.

Sanna Kullberg kom till Djurgården inför säsongen 2022 och etablerade sig snabbt som en viktig kugge i försvarslinjen. Debuten skedde den 6 mars i ett mållöst möte mot Piteå och totalt sett blev det 43 tävlingsmatcher med två gjorda mål för Djurgården, där Sanna även bar kaptensbindeln under vårsäsongen 2023.

Under hösten har det dock blivit glesare med speltid och därmed blir det skilda vägar för Sanna och Djurgården då hon nu väljer att röra sig vidare mot en ny miljö.
– Det har varit många turer och vi har bollat det fram och tillbaka. Ett tufft beslut eftersom jag har trivts så pass bra här och tycker om det liv jag har fått i Djurgården. Men det faller lite på speltiden och nu under hösten har det blivit ett tränarskifte där jag inte fått det förtroendet som jag önskat. Så att fortsätta ett år i den miljön känns inte riktigt rätt för min del och då har jag valt att lämna - vilket verkligen var ett jättesvårt beslut, berättar Sanna. 

Det fanns ett par konkreta faktorer som bidrog till att premisserna ändrades.
– Vi fick in Beata (Kollmats) som tillskott bland mittbackarna och ändrade även spelsystem till fyrbackslinje. Vilket ju innebär att det är två mittbackar som får spela och en som får sitta bänk. Så konkurrenssituationen ändrades där och det slutade med att jag inte fick den speltid som jag önskat, förklarar Sanna som redan har en ny klubbadress inför 2024.
– Det är klart men inte officiellt, så det får vi ta när det kommer ut. 

Med sig från Djurgården tar Sanna ett antal fina minnen och även ett antal vänner som tillkommit under hennes period här.
– Främst tänker jag på de relationer som jag byggt. Bland lagkamrater, men även med människor som jobbar inom föreningen. Det finns många fantastiska personer runt omkring Djurgården och med vissa har jag skapat relationer för livet, avrundar Sanna som även känner en stor stolthet över att ha burit kaptensbindeln.
– Det var väldigt ärofyllt och jag är väldigt tacksam över att ha varit lagkapten. Djurgården är en förening som jag alltid hållit varmt om hjärtat och det var stort för mig att få bära kaptensbindeln. 

 

Jean Balawo om Sannas sorti

Transfertider innebär som alltid omfattande förändringar inom damtruppen och för sportchef Jean Balawos del har det nu blivit dags att tacka av Sanna Kullberg för hennes tid och insatser i Djurgården.
– Det är givetvis väldigt tråkigt att Sanna inte är med oss framåt - en spelare som har betytt väldigt mycket för oss både på och utanför planen och som vi gärna hade haft kvar. Men vi får önska henne ett stort lycka till och jag hoppas att vi ses framöver, summerar Jean.

Senaste nyheter

Relaterat