Företag

Tack för den här tiden Victor Edvardsen

  • Herrar
  • A-lag
  • 27 juni 2023

DIF-anfallaren lämnar för nederländska Go Ahead Eagles.

Sommartider är transfertider och för Djurgårdens del har det blivit dags att tacka av Victor Edvardsen efter 1,5 år i den blårandiga tröjan. Victor kom till Djurgården inför säsongen 2022 och öppnade målkontot omgående med två fullträffar i den allsvenska premiärmatchen mot sin förra klubb Degerfors. 
Det blev 9 mål och 9 assist under den fjolårets allsvenska säsong samt fyra mål i Conference League, där vi speciellt minns den spektakulära lobben från halva planen mot Apoel som ristat in sig i DIF-historien. Totalt sett landade poängskörden på 16 mål och 11 assist i de 60 matcher som han spelade i Djurgården.

Nu väntar dock nya utmaningar för Victor som rör sig vidare till nederländska Go Ahead Eagles i Eredivisie, (den högsta ligan i Nederländerna). En intressant fortsättning på fotbollsresan för Victor som lämnar Djurgården med blandade känslor.
– Det känns ju jäkligt kul att bli proffs utomlands och få en ny utmaning. Det är en dröm jag har haft, även om det självklart känns jobbigt att lämna Djurgården. Men det har varit en bra dialog och alla parter är nöjda. Så allt har rullat på smidigt, berättar Victor som har många härliga minnen med sig i bagaget inför flytten till Nederländerna 
– Det jag var med och upplevde, framför allt förra året, är något jag alltid kommer att bära med mig. En av de stora anledningarna till att jag kom till Djurgården var att få uppleva den fantastiska inramningen och det var ett otroligt Europa-äventyr vi hade tillsammans. Det är få förunnat att få vara med om något liknande och det var hur magiskt som helst. 

På frågan om det specifikt bästa minnet blir det en lågoddsare.
– För min del är det självklart Apoel hemma. Dels för att jag hade gjort ett sånt mål mot Djurgården tidigare och att sedan få göra samma sak i playoff-matchen i Conference League, där vi sedan gick till gruppspel, var väldigt speciellt. Så det rankar jag ändå högst av alla minnen. 

Men ett sista avsked lär det ändå bli innan flyttlasset går permanent för Victor.
– Jag kommer att åka tillbaka, förmodligen på torsdag, och säga hejdå till gänget ute på Kaknäs. Alla i laget visste ju att jag skulle åka hit men det är ju aldrig klart förrän det är helt klart, rundar Victor av och passar på att rikta ett avslutande tack till hela Djurgårdsfamiljen .
– Jag kommer att sakna trycket och stämningen på Tele2 Arena och jag vill tacka för all kärlek som jag fått sedan jag kom hit. Självklart kommer jag att sakna lagkompisarna också, jag har fått många nya vänner under min tid i Djurgården. Men nu är det dags för nästa äventyr. 

 

Bosse Andersson om Victor Edvardsens övergång

För sportchef Bosse Anderssons del är det nu dags att tacka av Victor för hans tid i Djurgården där den dynamiske anfallaren gjort avtryck både på och utanför planen
– Victor kom in som en stjärnvärvning under förra säsongen och med sina nio mål och nio assist i Allsvenskan det året bidrog han till att vi slutade i toppskiktet i tabellen. Han var även starkt bidragande till att vi tog oss till gruppspelet i Conference League där hans mål från halva planen mot Apoel var det mest minnesvärda, en kopia på målet han gjorde mot oss på Stora Valla i Degerfors, som i sin tur var en av anledningarna till att vi värvade honom, berättar Bosse som haft en pågående dialog med Victor under en längre tid.
– Vi har haft en diskussion där det har funnits intresse såväl i vintras och nu under sommaren. Så det föll sig naturligt att han nu får uppfylla sin dröm och komma ut och bli utlandsproffs i Europa, vilket han ju hade med sig som mål när han kom till DIF. En överenskommelse är på plats som är bra för spelaren och bra för Djurgården, check på samtliga delar och då är det bara att köra. Victor är en härlig profil och en lirare med stor personlighet som vi nu får tacka för hans tid i Djurgården. Vi önskar honom ett stort lycka till i hans fortsatta karriär. 

Senaste nyheter

Relaterat