Företag

Välkommen Rami Kaib!

  • Herrar
  • A-lag
  • 30 juni 2023

Djurgården stärker upp defensiven med den 26-årige landslagsmeriterade vänsterbacken som nu är klar för 3,5 år i DIF.

Bosse Andersson öppnar upp sommarens transferfönster med full kraft när den välmeriterade vänsterbacken Rami Kaib anländer till Djurgården från holländska Heerenveen. Den tunisiske landslagsmannen - som även gjort två U20-landskamper för Sverige - har varit ett eftertraktat villebråd på marknaden. Men valet föll tydligt på Djurgården och Rami ser fram emot sin kommande tid i föreningen.
– Det känns väldigt roligt att få komma till Djurgården och skönt att vi har fått allt klart, säger Rami vars underskrift varit efterfrågad på många håll.
– Det började lite med Hammarby och AIK, men så fort Djurgården kom in i striden var det inte svårt att bestämma sig. Min styvpappa är Djurgårdare, så det har funnits med under min uppväxt och jag har sett många matcher med Djurgården. Med tanke på det var det inget svårt beslut när jag fick frågan. 

Därmed ansluter Rami till gänget på Kaknäs och börjar trimma in sig i laget.
– Jag är ju bekant med många i laget och har träffat Besard Sabovic någon gång. Men annars känner jag ingen riktigt väl, så det ska bli kul att lära känna alla.

Rami kommer också att bekanta sig med sin nya hemstad Stockholm när flyttlasset nu går tillbaka till Sverige efter en sejour i nederländska Heerenveen. Dit kom han i januari 2021 och totalt blev det 70 matcher med två mål och fem assist i klubben.
– Fösta tiden där var perfekt. Jag fick min speltid, kom in snabbt i det och kände mig uppskattad av klubben och av tränaren. Men sista året kom det en ny tränare och då blev det mera bänk och jag trivdes inte lika bra längre, berättar Rami vars fotbollsresa började i Nyköping.
– Jag växte upp i Nyköping och började spela fotboll i IFK Nyköping, sedan blev det Nyköpings BIS. När jag fyllde 16 flyttade jag till Borås och spelade i Elfsborg, från U16 upp till A-laget. Jag var där i åtta år och därefter blev det Holland. Så jag tog det steg för steg och det var en fin tid jag hade i Elfsborg. 

Ser man till Ramis egenskaper är hans löpstyrka en framträdande faktor.
– Min främsta styrka är min kondition. Jag har en kapacitet för att springa mycket och sedan har jag en bra vänsterfot som jag brukar få användning för. 

En vänsterfot som även använts i landslagssammanhang där Rami inledde med U-landskamper i den blågula tröjan för att sedan A-lagsdebutera med Tunisien.
– Jag spelade ju en EM-kvalmatch med Sverige U19 och gjorde ett par landskamper med svenska U20-landslaget också. Men Tunisien fanns med som ett alternativ, först var det lite strul med familjen men det löste sig och jag debuterade i juni förra året. Sedan hade jag chansen att åka med till VM i vintras men då blev det brist på speltid i Holland, så jag missade tyvärr den möjligheten. Men det känns bra med Tunisien och det är ett mycket bättre landslag än vad jag trodde från början, så det är absolut någonting för framtiden. 

Men först och främst ligger fokus på DIF och Rami hoppas på en ljus framtid med höga förväntningar på både sig själv och laget.
– Jag har alltid höga krav på mig själv och det finns ju även Djurgården. Så jag kommer att jobba hårt för att hjälpa laget så mycket som möjligt och har självklart förhoppningar om att kunna vinna SM-guld med Djurgården någon gång framöver, summerar Rami.

 

Bosse Andersson om Rami Kaib

Med Rami Kaibs underskrift på plats går sportchef Bosse Andersson segrande ut en intensiv dragkamp där ett flertal klubbar jagade den 26-årige vänsterbacken. Onekligen en intressant inledning av det stundande transferfönstret där Rami skriver på för 3,5 år i den blårandiga tröjan.
– Rami är en löpvillig, skicklig vänsterback med en bra vänsterfot. Han utmärker sig mycket i den offensiva delen av spelet och vill slå mycket inlägg. Han har skaffat sig erfarenheter genom att spela utomlands i Heerenveen där han spelat många matcher, även om han har haft det lite tuffare på slutet. Nu är han entusiastisk över att få komma till Djurgården och starta om hemma i Sverige. Förutom att han är en duktig fotbollsspelare är han även en utpräglad lagspelare som säkerligen kommer att vara uppskattad i gruppen, säger Bosse.
 

Fakta Rami Kaib

Position: Vänsterback
Född: 8 maj 1997
Längd: 1,78 m
Tidigare klubbar: Heerenveen, Elfsborg, Nyköping BIS
Landskamper: Tunisien (2), Sverige U20 (2)


Senaste nyheter

Relaterat