Företag

Felix Vá klar för Lilleström

  • Herrar
  • A-lag
  • 15 maj 2024

Vi tackar Felix för hans tid i Djurgården när norska Lilleström utnyttjar optionen i låneavtalet redan nu för en permanent övergång i augusti.

Den angolanske ytterforwarden Felix Vá anslöt till DIF från cypriotiska Apollon Limassol under sommaren 2023. Totalt sett blev det 14 tävlingsmatcher i den blårandiga tröjan och två allsvenska mål för Felix som i den tuffa konkurrensen sedan gick på lån till norska Lilleström inför säsongen 2024.

Sejouren i LSK har blivit lyckad med fyra mål och lika många assist på totalt nio tävlingsmatcher. Nu väljer Lilleström att nyttja optionen och därmed blir det en permanent övergång i sommar för Felix, enligt sportchef Bosse Andersson.
– Felix är på lån till Lilleström med en fastställd option där de har varit tydliga med att de vill utnyttja optionen till en permanent transfer och de är eniga med Felix, som vill vara kvar i Lilleström, om ett längre kontrakt. Därmed blir det en permanent övergång från när lånet går ut den 1 augusti, vilket sker när transferfönstret öppnar i Norge.
– Men vi är överens redan nu föreningarna emellan och jag tror inte att jag var har varit med om det förut att man villl knyta upp en spelare så pass tidigt på året. Felix fick ju en tuff avstängning på tre matcher i ligan och har inte hunnit spela så många ligamatcher. Men han har spelat mycket i cupen där Lilleström gått vidare och de är väldigt nöjda med Felix där de ser honom som en viktig spelare för dem framöver. Så därmed tackar vi Felix för hans tid och insatser i Djurgården och önskar honom ett stort lycka till framöver i Lilleström, sammanfattar Bosse.

 

Senaste nyheter

Relaterat