Företag

Jesper Löfgren lämnar för FC Luzern

  • Herrar
  • A-lag
  • 22 maj 2024

Efter en lyckad lånesejour blir det en permanent övergång till den schweiziska klubben och därmed tackar vi Jesper för hans tid i Djurgården.

Jesper Löfgren kom till DIF från Brann inför säsongen 2021 och det blev allsvensk debut redan i premiären då seger bärgades med 2-0 borta mot Elfsborg. Därefter har den reslige mittbacken gjort totat 79 tävlingsmatcher i den blårandiga tröjan med tre gjorda mål och en mängd fina prestationer i Allsvenskan, Svenska Cupen och Conference League.

En låneperiod i BP följde sedan under hösten 2023 och under det året fick även Djurgårdens motståndare i Conference League-kvalet, FC Luzern, upp ögonen för Jesper i samband med dubbelmötet under sommaren.

Det ledde vidare till en utlåning till den schweiziska klubben under 2024 som har varit väldigt lyckad, där Jesper etablerat sig som startspelare och spelat samtliga seriematcher i år. Prestationer som gör att Luzern nu väljer att utnyttja optionen och därmed sker en permanent övergång i samband med att låneavtalet går ut den 30 juni.
– Det känns bra. Jag trivs väldigt bra i laget och har fått ett stort förtroende från första dagen. Jag är glad att Luzern vill skriva ett längre kontrakt, vilket var min målsättning med utlåningen. Schweiz är ett otroligt fint land så jag ser fram emot de kommande tre åren här, berättar Jesper som ser tillbaka med glädje på tiden i DIF.
– Det har varit en ära att ha fått representera denna fina förening. Djurgårdsfamiljen är verkligen något unikt och det stöd vi har fått både i Sverige och på våra resor i Europa har varit enormt. Jag har fått lära känna många fina personer i och runt föreningen och det känner jag en stor tacksamhet över. Jag kommer såklart att fortsätta följa laget och önskar dem all lycka i framtiden. 

Bland de många minnesvärda stunder som Jesper upplevt finns det några som lyser lite extra.
– Det finns många fina minnen. Derbysegrarna är verkligen speciella då de betyder så oerhört mycket för våra supportar, men det är klart att Europaspelet sticker ut. Det var en sjukt häftig resa vi gjorde tillsammans och den atmosfären som var på Tele2 Arena dessa kvällar kommer jag aldrig att glömma, summerar Jesper.

 

Bosse Andersson om Jespers övergång

För sportchef Bosse Anderssons del kommer inte Luzerns förfrågan om att utnyttja optionen särskilt oväntat efter Jesper övertygande insatser i den schweiziska ligan.
– Jesper har ju varit ordinarie sedan han kom till Luzern i vintras och de är väldigt nöjda med honom. Därmed har de valt att utnyttja optionen och erbjuda honom ett treårskontrakt. Luzern hade ju lite otur att de inte tog sig till mästerskapsserien utan fick spela mellanserien, men Jesper har gjort bra ifrån sig hela vägen och trivs väldigt bra nere i Schweiz. I sommar blir därmed övergången permanent och vi riktar ett stort tack till Jesper för hans tid och insatser i Djurgården och önskar honom lycka till framöver i den schweiziska ligan.

 

Senaste nyheter

Relaterat