Företag

Jesper Löfgren på lån till FC Luzern

  • Herrar
  • A-lag
  • 18 jan 2024

Det blir spel i den schweiziska ligan under vårsäsongen för Djurgårdens mittback.

Försäsongen är igång vilket brukar innebära trupprörelser och i den centrala defensiven sker nu en förändring när 26-årige mittbacken Jesper Löfgren går på lån till FC Luzern - hemmahörandes  i schweiziska superligan.

En välbekant klubb för DIF sedan förra sommarens kvalmatcher i Conference League och för Jespers del ser han fram emot ett utlandsäventyr på lån i alplandet under våren.
– Det ska bli jättekul och en bra sportslig utmaning för mig. Jag har ju spelat mot Luzern tidigare, så jag har redan varit där nere och känner till staden, arenan och laget väl. Intrycken har varit goda och Luzern har ju bra koll på mig sedan dess, så det känns kul att de vill ha dit mig, säger Jesper som ser fram emot att lära sig mer om den schweiziska ligan.
– Jag har inte hunnit se så mycket matcher än, men det känns som en ganska jämn liga och topplagen brukar göra det bra i Europa. Så det blir spännande att få prova på den här utmaningen. Jag vill även passa på att tacka Bosse (Andersson)för att han varit väldigt tillmötesgående och sett till att det här äventyret blev möjligt.

 

Bosse Andersson om utlåningen av Jesper Löfgren

Därmed har sportchef Bosse Andersson lagt ytterligare en pusselbit på plats i sin strävan att optimera de individuella förutsättningarna i den nuvarande truppen.
– Vi har haft ett antal förfrågningar från olika håll på Jesper där Luzern visade intresse tidigt. För Jespers del var han sugen på att prova på ett utlandsäventyr och då var Luzern det alternativ som lockade honom allra mest. Därav lånar vi ut Jesper under våren 2024 fram till den 1 juli och sedan finns det en option på förlängning. Vi önskar Jesper stort lycka till nere i Schweiz under våren och sedan får vi stämma av läget igen i sommar, summerar Bosse.

 

Senaste nyheter

Relaterat