Företag

Lucas Bergvall klar för Tottenham

  • Herrar
  • A-lag
  • 2 feb 2024

Djurgårdens största spelarförsäljning genom tiderna är nu ett faktum när Lucas Bergvall i sommar övergår till Tottenham Hotspur för spel i Premier League.

Efter en längre period av intensiva spekulationer och ett närmast hysteriskt medialt surr är nu allting klart. Djurgårdens mittfältare Lucas Bergvall har valt Tottenham Hotspur som sin kommande klubbadress och efter ett antal hektiska dygn på resande fot är Lucas nu på plats i London med ett underskrivet femårskontrakt i handen.

Med bibehållen praxis att inte kommentera övergångssummor i våra officiella kanaler kan man ändå konstatera att det här blir Djurgårdens största spelarförsäljning genom tiderna. Dessutom får vi glädjen att se Lucas fortsätta spela i blårandigt under våren eftersom övergången träder i kraft den 1 juli, fram tills dess är han en DIF-spelare och kan bidra till laget i den rafflande allsvenska vårsäsongen som stundar.

För Lucas egen del - som precis fyllt 18 år under fredagen - blir det här en födelsedag som blir minst sagt minnesvärd. En fantastiskt nytt kapitel i en fotbollssaga som nu fortsätter i ett av topplagen i världens kanske bästa liga - en klassisk pojkdröm som går i uppfyllelse.
– Det är en fantastisk känsla att få skriva på för Tottenham och en dröm att få möjligheten att spela i Premier League. Jag har fått ett otroligt varmt mottagande av klubben och känner mig verkligen välkommen, berättar Lucas som firar födelsedagen och kontraktet på plats.
– Vi ska ut och äta middag ikväll med familjen här i London. Sedan ansluter jag till träningslägret på Gran Canaria och möter upp mina lagkompisar i Djurgården under söndagen. Jag är otroligt taggad på den allsvenska vårsäsongen och ska göra allt för att den avslutas på bästa sätt.

 

Bosse Andersson om rekordförsäljningen av Lucas Bergvall

Med en närmast glödande telefon har sportchef Bosse Andersson varit igång 24/7 under den senaste tiden för att navigera sig fram till den bästa lösningen på denna extremt omskrivna affär.
Nu sitter dock den den Bergvallska underskriften på pränt på samtliga papper, vilket ger en möjlighet för Bosse att andas ut en smula och därmed fira en historisk rekordaffär.
– Det här är den största spelarförsäljningen i Djurgårdens historia. Alla papper är nu påskrivna där vi är överens om en övergång - och från den 1 juli kommer Lucas Bergvall att övergå till Tottenham. Fram tills dess till kommer Lucas att tillhöra Djurgården och spela för oss under vårsäsongen, berättar Bosse som understryker den goda dialogen som funnits i samband med övergången.
– Alla inblandade parter - Lucas, Djurgården, Tottenham, BP och familjen Bergvall - är väldigt glada och stolta över att affären är i hamn. Det har varit en lång process med ett antal intresserade klubbar, som sedan mynnade ut i att Lucas besökte två klubbar för att själv göra sitt val. Vi har sedan dess haft en dialog med båda klubbarna och det känns fint att Lucas själv har gjort sitt val utifrån vad han själv tror på. Han har fått tid på sig att fatta det beslutet tillsammans med familjen, vilket varit en viktig del.
– Jag känner en stolthet över att affären har kunnat genomföras på det här sättet. Det finns väldigt många nöjda och stolta parter som har varit med på den här resan och vi får tacka för förtroendet som vi fått från Brommapojkarna och familjen Bergvall.

Den goda dialogen med Tottenham Hotspur i samband med övergången har också bidragit till att allt landat väl.
– Vi har haft en väldigt fin kommunikation med Tottenham, vilket vi är väldigt tacksamma för. Dessutom fyller ju Lucas år idag så man får väl säga att det en ganska bra 18-årsdag som han får uppleva. Närmast kommer han att ansluta till laget på lägret under söndagen och det är skönt för oss alla att vi kan lägga det här åt sidan. Nu kan vi alla istället fokusera på fotbollen och de utmaningar som väntar och det ska bli väldigt roligt att få följa Lucas i Djurgården under våren, avrundar Bosse.

 

SÄSONGSKORT 2024

 

Senaste nyheter

Relaterat