Företag

Välkommen Shinomi Koyama!

  • Damer
  • A-lag
  • 31 jan 2024

Djurgården rustar upp inför säsongen med den unga landslagsmeriterade japanskan som ansluter från Cerezo Osaka.

Damerna bygger vidare inför cupstarten i början av mars och en ny viktig pusselbit läggs på plats när 05-födda japanskan Shinomi Koyama nu ansluter till DIF. En mångsidig och bollskicklig spelare som skaffat sig mycket rutin och redan hunnit landslagsdebutera för Japan trots sin unga ålder.

Tack vare sin flexibilitet när det gäller att hantera olika positioner kan Shinomi användas både som ytterforward, offensiv central mittfältare eller i försvaret och kontraktet sträcker sig över 2026.
– Jag fick en förfrågan och det lät väldigt lockande att komma hit till Sverige och spela för Djurgården. Jag har aldrig spelat i en klubb utomlands förut så det ska bli spännande, säger Shinomi som är övertygad om att hon kommer att trivas.
– Jag har hört mycket gott om Djurgården men också om Sverige, ett trevligt land med vacker natur. Jag har hunnit se en del under mina första dagar här i Stockholm och trivts väldigt bra, även om sushin inte är som hemma i Japan.

Ser man till Shinomis egenskaper som spelare har hon en fin teknik och speluppfattning som kommer väl till pass när motståndarförsvar ska luckras upp.
– Jag skulle säga att jag har en bra passningsfot och kan ofta hitta ytor i offensiven för medspelare. I övrigt kan jag spela på många olika positioner och när jag spelar offensivt  gillar jag att utmana i en-mot-en-situationer, berättar Shinomi som har haft en stadigt  uppåtpekande utvecklingskurva under sin tid i Cerezo Osaka.
– Jag har spelat i samma klubb sedan i mellanstadiet och där har jag fått utvecklas i lugn och ro. Det har hjälpt mig mycket som spelare och jag kunde förbättra många delar i spelet tack vare att tränarna var så pass bra och tålmodiga.

Nu väntar dock en helt ny miljö i OBOS Damallsvenskan och Shinomi har skaffat sig en bra bild om vad som väntar.
– Det finns många duktiga svenska spelare som är individuellt skickliga och det verkar vara ett högt tempo i ligamatcherna. Så vissa delar kommer nog att vara väldigt annorlunda jämfört med den japanska ligan.

Vid det här laget har vi fått se en hel del japanskor i OBOS Damallsvenskan som gjort avtryck och Shinomi känner en av dem väldigt väl.
– Jag känner Maika Hamano som spelade i Damallsvenskan förut, men nu gått till Chelsea. Vi har spelat mycket ihop och hon har berättat för mig om livet och fotbollen i Sverige. Som spelare är vi lite olika där Maika kanske är lite mer fysisk i sitt spel än jag, medan jag nog är mer teknisk. Men mitt fysiska spel är något jag självklart vill utveckla.

Något som blir aktuellt omgående eftersom Shinomi börjat träna med laget nu i veckan och åker med på träningslägret i La Manga med avfärd nu på fredag.
– Det är alltid lite nervöst att träffa alla första gången men jag har verkligen fått ett varmt välkomnande av hela laget, förklarar Shinomi som i övrigt håller en låg profil utanför planen.
– Jag gillar att promenera och tittar gärna på tv-serier. Dessutom gillar jag varma bad som är väldigt populärt i Japan.

Nu närmast är det dock stenhård försäsongsträning som gäller och Shinomi kommer att gå all in för att ladda upp inför kommande cupstart med derby mot Hammarby den 9 mars.
– Jag är en lagspelare och kommer att jobba stenhårt för laget och förhoppningsvis bidra till att vi vinner många matcher. Samtidigt hoppas jag kunna utvecklas mycket som spelare under min tid här i Djurgården, summerar hon.

 

Jean Balawo om Shinomi Koyama

Ett internationellt eftertraktat namn är därmed på plats i Djurgården i och med Shinomis underskrift och sportchef Jean Balawo får in en mångfacetterad, bolltrygg spelare som kan användas på ett ett flertal olika positioner.
– Det här har varit en process där vi stött och blött med alla inblandade intressenter under en lång tid. Så vi är otroligt tacksamma över att Shinomi nu är klar för Djurgården. Det är en spelare som vi tror kommer att ge oss ett lyft både kort- och långsiktigt och som kan användas på många offensiva positioner. Vi tror att hon kommer att användas centralt eller i en roll som ytterforward och hon har goda förutsättningar att bidra med mycket poäng.
– Shinomi är en spelare som ligger långt fram i sin kull i Japan och trots hennes unga ålder har hon en väldigt stor mognad i sitt spel. Hon kan spela både till höger och vänster och är väldigt trygg med bollen. Samtidigt kommer hon hit från en annan kontinent och vi behöver ge henne lite tid att anpassa sig. Så vi ska ta hand om henne på bästa sätt, summerar Jean.

 

Fakta Shinomi Koyama

Position: Mittfältare/försvarare
Född: 31 januari 2005
Längd: 1,59 m
Tröjnummer: 27
Tidigare klubbar: Cerezo Osaka, INAC Kobe Leonessa
Landskamper för Japan: 6 A, 6 U20, 5 U16

 

 

 

Senaste nyheter

Relaterat