Företag

Tommi Vaiho förlänger med DIF

  • Herrar
  • 26 okt 2018

Det blir tre nya år i Djurgården för söndagens derbyhjälte.

Tommi Vaiho har skrivit på ett nytt kontrakt med DIF fram till och med 2021 och bygger därmed vidare på en lång sejour hos föreningen i hans hjärta.
– Det känns jätteroligt. Det var rätt självklart när jag och familjen flyttade tillbaka till Stockholm i december 2016 att vi skulle vara här så länge som möjligt. Jag trivs väldigt bra och Djurgården verkar vara nöjda med mig, säger Tommi som hela tiden var inställd på att fortsätta.
– Det har inte funnits någon oro kring det. Jag känner mig trygg här med allt och alla som finns runt föreningen så det kändes självklart att jag skulle vara kvar här.

När det gäller konkurrenssituationen är Tommi naturligtvis fullt medveten om att Andreas Isakssons avslut innebär att en ny målvakt tillkommer i truppen.
– Det är klart att man vill spela så många matcher som möjligt och jag vet inte vad det kommer in för en ny målvakt. Jag satsar på att fortsätta utvecklas och göra bra ifrån mig på matcherna så hoppas jag på så många matcher som möjligt, vi får se vad som händer. Det här är ingenting man diskuterar utan det är en konkurrenssituation precis som alla andra platser i laget. Är man bra nog så spelar man.

Något som Vaiho visade prov på senast när AIK nollades i derbyt.
– Jag har tränat hårt och nu när jag väl fick chansen så visade jag att jag håller, säger den alltid lika avslappnade Tommi som inte kommer att fira det nya kontraktet med några extravaganser.
– Det blir inget speciellt, bara att fortsätta att köra på som vanligt.

För sportchef Bosse Andersson är det självklart ett glädjande besked att ha Tommi Vaiho på plats som hanterar konkurrensen på målvaktsposten med sitt sedvanliga lugn och kan gå in och leverera så fort det blir skarpt läge.
– Det känns härligt att vi kan förlänga med Tommi Vaiho, en sann djurgårdare. Jag var ju med och värvade honom till föreningen tidigt och sedan dess har han ju spelat här i många år. Han var ju i GAIS under en period men nu är han tillbaka sedan två år. En perfekt spelare att ha i truppen och en väldigt skicklig målvakt som ger oss trygghet framöver. Han hade ett kontrakt som gick ut inför 2019 och vi har diskuterat ömsesidigt under hösten om att fortsätta. Det har vi löst nu och otroligt kul att han gör det i samband med den prestationen han stod för i söndags. Där visar han att han är en väldigt bra målvakt, säger Bosse som kommer att behöva förstärka med ytterligare en målvakt inför nästa säsong.
– Nu avslutar Andreas Isaksson sin karriär så Tommi är ju medveten om att det tillkommer ytterligare en målvakt i truppen när vi kör igång 2019. Men Vaiho trivs i föreningen och jobbar hårt varje träning så det här är ett väldigt bra besked för Djurgården att Tommi förlänger.

FAKTA TOMMI VAIHO

Född: 13 september 1988
Längd: 188 cm
Säsonger i DIF: 2005-2012 (utlånad till Värtan, IK Frej och Vasalund 2007-2009) , 2107-2018

Senaste nyheter

Relaterat