Företag

Tre på U-landslagssamlingar

  • Ungdom
  • Akademi
  • 17 apr 2018

Djurgårdsspelare i P16-landslaget och i P17 Future Team.

P17/01 Förbundskapten för Future Team-landslaget födda 2001 Ulf Kristiansson har kallat 33 spelare som kommer att få åka på Future Team-läger i Göteborg den 25-27 april. En av dessa är Djurgårdens Mattias Mitku.
– Mattias är en vänsterfotad spelare som har många goda offensiva egenskaper, han spelar både högerytter och central mittfältare i U17 laget. Han är bra på att ta sig till assistytor och avslutssituationer, säger U17-tränaren Marcus Tjärnberg.

P16/02 Djurgårdens Anthonio Sanjairag och Linus Tagesson var två av 66 spelare på P02-landslagets läger på Bosön under förra helgen.
– Anthonio är mittback i U17 och har sina främsta egenskaper i försvarsspelet, men han har under sitt år i U16 även tagit stora kliv i sitt anfallsspel. Han har spelat många år i föreningen men gör ”bara” sitt andra år i akademiverksamheten, ett starkt betyg till föreningens bredd på ungdomssidan. Linus spelar både ytterback och ytter på högerkanten i U17 och gör sin första säsong i klubben. Han kombinerar ofta sin snabbhet bra med att veta när han ska löpa i djupled, säger Marcus. 

Senaste nyheter

Relaterat