Företag

A-lagskontrakt för Hanna Ekengren 

  • Damer
  • A-lag
  • 29 nov 2019

Djurgårdens unga forwardstalang tar klivet upp i damtruppen.

Efter att ha gjort ett rejält avtryck och öst in mål i DIF F19 under 2019 erbjuds nu 17-åriga strikern Hanna Ekengren ett tvåårigt kontrakt med DIF Dam. En miljö som hon redan är välbekant med efter att ha tränat med A-truppen och även gjort två inhopp i OBOS Damallsvenskan under den gångna säsongen.

För Hanna själv var det ett välkommet och glädjande besked.
– Det här känns jättekul. Det är en bekräftelse på att det gått bra under året. Så det kändes bra att få skriva på, säger Hanna som gjorde mål direkt i sin A-lagsdebut förra året då hon precis hade kommit till Djurgården.
– Jag fick hoppa in sista tio minuterna i en träningsmatch och gjorde mål, jag tror att det var mot Linköping. Så det var skönt att redan då få veta att jag kunde göra mål mot ett bättre motstånd som jag inte mött tidigare. 

Men även om det blev en hel del gästspel med A-laget tillbringades den största delen av fjolårssäsongen i DIF F19 för Hanna.
– Det har varit ett bra år och jag har fått många nya vänner i F19. De tog hand om mig jättebra och jag har verkligen känt mig välkommen. Men sedan har jag fått vara med damerna och roterat under året, det har funkat bra och varit nyttigt för min utveckling. Det var väldigt kul och en bekräftelse på att jag hade gjort bra ifrån mig. Träningarna med A-laget är viktiga men att dessutom få hoppa in i matcher kändes bra och nu har det också lett till ett A-lagskontrakt.

Ser man till egenskaperna är det en kraftfull anfallare med 13 WU17-landskamper för Sverige på meritlistan som kliver in i laget – och som trots sin unga ålder inte är rädd för att smälla på rejält i duellerna. Järnkaminstakter, helt enkelt.
– Jag är löpstark och uthållig. Sedan gillar jag det fysiska spelet, jag har ju en hel del teknik också så när det kommer till att ta sig förbi en motståndare eller driva boll brukar jag ofta vinna de duellerna, summerar Hanna.

En glädjande uppflyttning från de egna leden som rimmar väl med sportchef Jean Balawos övriga ansvarsområde för flickakademin. 
– När man tar upp en spelare så är det extra stort för föreningen. I Hanna så får vi in en powerforward som inte är rädd för någon. Oavsett om det är en F19-match eller allsvensk match så går hon in och tar för sig. Det är likadant på träningarna där hon bara kliver in och kör. Hon är långt fram både tekniskt och fysiskt samt att hon har näsa för att göra de där riktigt viktiga målen, vilket också är en spetsegenskap. Så det här kommer att bli ett väldigt intressant år när vi får följa Hanna. berättar Jean. 

Senaste nyheter

Relaterat