Företag

Ungdomssvepet vecka 42

  • Ungdom
  • U16
  • Ungdom
  • U17
  • Ungdom
  • U19
  • Ungdom
  • F19
  • 14 okt 2019

Stark insats av F19 mot BP samtidigt som det blev en tyngre resultatmässig helg för U19 och U17.

U19 GIF Sundsvall - Djurgården 3-0 (1-0)
U17 Malmö FF - Djurgården 7-0 (3-0)
F19 Djurgården - BP 3-0 (2-0)
F17 Djurgården - Örebro SK 1-0 (1-0)

 

U19 GIF Sundsvall - Djurgården 3-0 (1-0)

U19-tränare Johan Palm om matchen:
– Sett till resultatet kan man tro och tycka att Sundsvall var mycket bättre än oss denna gång. Det stämmer inte riktigt med vår uppfattning om hur matchen såg ut. Däremot kan vi alla konstatera att de var bättre på att förvalta sina målchanser än var vi var. 
– Under de första 20 minuterna är Sundsvall på vår planhalva med bollen under kontroll, endast fyra gånger, vilket speglar stora delar av matchen. Vi har väldigt stort bollinnehav och spelar mycket på deras planhalva men vi skapar tyvärr inte lika bra målchanser som senaste gången vi möttes (seger med 4-1 i Sundsvall). Giffarnas utgångspositioner, 5-3-2 kan vara svåra att ta sig bakom och vi vet om att vi behöver ha stort tålamod för att skapa obalans i deras backlinje för att göra detta. Då vi inte lyckades med det tillräckligt många gånger samt att när vi väl gjorde det, inte var tillräckligt koncentrerade i avsluten, så började vi istället ta avslut utifrån. Tyvärr var dessa avslut ofta alldeles för långt ifrån mål vilket spelarna vet om. Men Sundsvall försvarade sig samtidigt bra så vi förstår spelarnas frustration.  
– Efter 30 minuter tar Sundsvall ledningen genom en kontring. Just detta skede hade vi visat många klipp på, både på hur Sundsvall vill ställa om samt att dom många gånger gör det väldigt bra. Trots målet så fortsätter matchbilden att vara densamma och vi fortsätter försöka hålla oss till vår matchplan. Vi pratar ihop oss igen i halvtid och startar andra halvlek bra och har dels ett fint läge att kvittera där vi kombinerar oss in i gold zone, men deras målvakt gör en bra räddning. Vi har även ett inspel i gold zone som tyvärr felaktigt blir bortdömt för offside. 
– I minut 70 utökar Sundsvall deras ledning genom att nicka in en hörna. Just under denna fasta situation vet spelarna väl om att de behöver göra det bättre, såväl i markering som målvaktsspel, men misstag kan ske på alla nivåer. Trots det insläppta målet så fortsätter spelarna i stort sett att fokusera på deras nästa aktion samt att försöka coacha varandra till bättre fotbollsaktioner. Vår forcering kommer dock helt av sig, både genom att vi inte lyckas skapa tillräckligt farliga målchanser samt att Sundsvall till slut avgör matchen i minut 87 genom ett fint tidigt inspel i gold zone och avslut på en touch. 

Summering:
– Samtliga spelare och ledare är naturligtvis missnöjda med att förlora matchen trots de etablerade omständigheter som råder inför en sådan tuff bortamatch. Vi inkasserar vår tredje förlust totalt i slutspelsserien, tyvärr när vi kanske som mest behövde en seger (likt borta mot Helsingborg för två veckor sedan). Men som lag och som individer har vi kommit en lång väg i vår utveckling under hösten och samtliga spelare gör vad de kan för att laget ska spela så bra som möjligt tillsammans och även vinna matchen. Vi är nöjda med stora delar av prestationen överlag, trots att förlusten är otroligt bitter. Främst med tanke på att vi längre inte har en topp 3- placering i egna händer och att den teoretiska chansen till SM-guld som fanns innan matchen, helt försvann. 
– Men som alltid, idag analyserar vi matchen tillsammans och vissa spelare har chans att redan imorgon revanschera sig, då vi möter Degerfors borta i U21-serien. På lördag (19/10) avslutar vi sedan årets slutspelsserie borta mot Häcken på Gothia Park och vi ska göra allt vi kan för att avsluta serien på bästa sätt. Både genom en topprestation som individer och lag samt göra allt vi kan för att ta tre poäng. 
Välkomna alla Djurgårdare i Göteborg! 

 

F19 Djurgården - BP 3-0 (2-0)

Mål DIF: Hanna Ekengren 2, Ellen Wangerheim 

F19:s assisterande tränare Stefan Thomasson om matchen:
– I sista matchen för säsongen kom BP på besök till ett soligt Kristineberg IP. Denna match hade vi med oss Thea Bergström och Kajsa Lindwall som båda gjorde debut i F19-serien, de spelar till vardags i F17. Kul att kunna ge chansen till dem. 
– Första halvlek blåses igång. Vi tar tag i matchen från början och spelar lugnt och tryggt. Planen var bättre än förra hemmamatchen, så det var lättare att ha ett bra passningsspel. BP sätter ganska hög press men vi lyckas spela förbi den allt som oftast. Vi har bra kontroll på händelserna men när vi inte är noggranna så hugger BP direkt i sin press och är inte ofarliga. I minut 22 så spelar Kajsa Lindwall fram Ellen Wangerheim (född 04) som gör sitt första F19-mål i sin andra match. I matchminut 40 slår Kajsa en väldigt fin genomskärare till Hanna Ekengren (som fick göra allsvensk debut i lördags hemma mot Kungsbacka) som löpt fint i djupet och avslutar kallt bredvid målvakten. Vi går till paus med ledning 2-0. 
– I paus pratar vi om att vi inte får slappna av. Vi gör en bra halvlek men vi är också medvetna om att när vi slarvar och sätter oss själva i tidsnöd är BP med och hugger. Så vi fokuserar på att våga spela lite rakare i vissa lägen, våga bli rättvända när vi spelat igenom pressen samt att inte sätta oss själva i tidsnöd. 
– I början av andra halvlek slappnar vi ändå av lite och slarvar. Då är BP framme och skapar några halvchanser. Ju längre halvleken går så tar vi tag i taktpinnen igen. Vi har inte lika långa anfall som i första men vi är däremot väldigt farliga i våra omställningar och har några riktigt bra sådana som nästan resulterar i fler mål. I minut 88 får vi dock en frispark på mitten av vår planhalva. Ellen Andersson ser att Hanna Ekengren startar en fin löpning och sätter bollen bakom BP:s backlinje. Hanna kommer fint på bollen och lobbar bollen snyggt över BP-målvakten och gör 3-0. Det blir även slutresultatet. 
– Vi gör en bra match där vi har full kontroll på händelserna även om BP är framme och hugger ibland. Kul att vi höll nollan i seriens sista match och väldigt roligt att få släppa fram spelare från F17. Vi har nu två veckor på oss att förbereda inför slutspelet som äger rum på Hammarby IP 1-3 november. Där kommer vi med störst sannolikhet kommer att möta Kopparberg/Göteborg som vann den södra F19-serien i semifinal.  

Nästa match: Slutspelet i F-19 1-3 novemberAkademichef Christian Gentile om helgens matcher:
– En ganska tung helg med två långväga bortamatcher för U19 och U17. Det blir förlust i båda och för U17 är det klart att det är jobbigt att åka iväg och spela mot Malmö FF, som är ett duktigt lag och som vi gärna vill tävla emot, i en match där vi inte alls får till det och siffrorna drar iväg. 
– Tungt även för U19 som får ett poängtapp uppe i Sundsvall när de spelar för att hamna bland de tre bästa i serien för att på så sätt komma med i Skandinaviska Mästerskapen. Ser man till prestationen var den helt okej men vi är i en cynisk del av säsongen där poängen som står på spel är väldigt viktiga.
– U16 har ju spelat klart för säsongen och nu håller vi på att förbereda inför 2020. Det gäller även pojkakademin i stort där alla lag håller på att förberedas, från det yngsta akademilaget som ska bildas till att se över U19. Processen som vi är inne i nu är att se till att alla avtal med tränare blir klara, både de som ska förlänga och de som kommer in som nya. Sedan går vi även igenom hur respektive trupp ska utformas. Så det är en intensiv period inom pojk- och flickakademin just nu, summerar Christian. 

Glädjande landslagsrepresentation att uppmärksamma finns även där tre av U19-spelarna har varit iväg på uppdrag.
– Anthonio Sanjairag och Linus Tagesson spelade båda i svenska P17-landslaget med varsin start i matcherna mot Tjeckien respektive Turkiet. Även Melvin Bajrovic har varit iväg och spelat med det bosniska U19-landslaget i ett dubbelmöte mot Slovakien.

I övrigt har det varit full fart i helgen på Östermalms IP och Hjorthagen när Stockholmsmästerskapen gått av stapeln med nytt deltagarrekord på 315 anmälda lag.
– Många av våra lag aktiveras där men det är också en viktig turnering för föreningen och ungdomssidan. En enorm exponering och roligt att det var nytt rekord för antal lag, avslutar Christian.

Senaste nyheter

Relaterat