Företag

DIFTV: Jesper Nyholm på plats på Kaknäs

  • Herrar
  • A-lag
  • 23 juni 2020

”Jag är en snabb mittback som läser spelet och går gärna in i närkamper med allt jag har”, säger Jesper som berättar om formen samt om historiken kring sin dramatiska skada.

Det var snabba ryck i transferfönstrets elfte timme när ett Djurgården i behov av mittbackar värvade Jesper Nyholm som nu är i full gång med träningen ute på Kaknäs.
– Det blev ju en sista-minuten-grej och ett kontrakt erbjöds så jag tog chansen, förklarar Jesper som har en dramatisk skadehistorik i bagaget.
– Jag råkade ut för ett benbrott där båda benpiporna gick sönder i mars 2018. Det blev lite hafsigt på sjukhuset och jag hamnade på fel avdelning där jag istället skulle varit på ortopedi. Det var ett öppet benbrott där bakterier kom in och gjorde så att det blev en infektion. Sen blomstrade det till därifrån och infektionen gjorde så att det blev för högt tryck i benet med copartment-syndrom. Jag fick höra att ”jag aldrig kommer att spela fotboll igen” och att ”jag ska vara glad för om foten inte bara hänger”.

En svårhanterlig situation där Jesper gått på vilja och mentalt navigerat sig framåt bit för bit.
– I början var ju tanken att det var ett benbrott men om några månader kommer jag att spela igen. Men sedan började allvaret när jag förstod att det var en infektion och sedan förstod jag plötsligt att det var något jag måste ta mig igenom. Jag var vaken med hög feber och somnade om vartannat, vaknade upp igen och fick i mig lite mat. Jag tappade tio kilo på sjukhuset, sedan kom några operationer på det och efter det fick jag sitta i rullstol. Men efter ett tag kunde jag gå på kryckor och det gick bättre. Därefter kom ju lite motgångar med att benet inte läkte. Men jag körde min träning och sa att jag ska ge det här en chans och det slutade här på Kaknäs, berättar Jesper som hade en återkommande devis som riktmärke under den tuffa tiden.
– Det mest självklara var att inte ge upp. Oavsett om det skulle bli så att jag inte klarade det så gällde det att göra det bästa möjliga och kanske hade det slutat med att jag i alla fall kunde springa med min familj när jag blir äldre. Så jag gav det en ärlig chans för att det skulle bli så bra som det kunde bli. Sedan kanske jag aldrig bli helt återställd med en del känselstörningar och en stelopererad tå. Men att spela fotboll verkar ju funka och jag tänker inte på det alls när jag spelar.

Formen just nu är relativt långt framskriden men ännu inte uppe på max.
– Jag skulle inte säga att jag kan spela 90 minuter var tredje dag. Men alla vet vad jag är sajnad för och är fullt medvetna om rehabsituationen. Så vi har gjort en del tester och jag tror att jag kan köra full träning den här veckan, säger Jesper som beskriver sig själv på följande sätt:
– Jag är en snabb mittback som läser spelet och går gärna in i närkamper med allt jag har. Även fast man ser lite tunn ut så smäller det i duellerna. 

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf känner Jesper bra sedan tiden i Sirius och han har god koll på Djurgården i övrigt.
– Elliot Käck känner jag bra sedan tiden i Sirius och jag har inte särskilt svårt att komma in i en grupp. Det brukar rulla på ganska bra, säger Jesper som är väl medveten om att övergången från AIK väcker en del känslor.
– Nu är jag ju inte Stockholmare men det brukar ju vara så att har du valt ett lag så är det det som gäller hela vägen. Men för mig var det här en chans som kom och då tog jag den.

DjurgårdenKalmar FF
5-0 (4-0)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat