Företag

Curtis Edwards redo för spel igen

  • Herrar
  • A-lag
  • 17 juni 2020

En krånglande mage höll Djurgårdens brittiske mittfältskämpe borta från premiären men nu är Curtis helt  frisk och redo för onsdagens match mot Örebro.

Med endast två träningsdagar mellan matcherna körde DIF ett lite lättare pass på Tele2 Arena för att förbereda sig inför onsdagens möte mot Örebro. En fokuserad träning där vi kunde glädjas åt att se Curtis Edwards tillbaka i spel igen efter att ha missat premiären mot Sirius.
– Jag var magsjuk förra veckan så jag var inte tillgänglig för match då. Det var riktigt illa i ett par dagar fram tills fredagen men det var inte läge för att chansa och dyka upp på träningen då, berättar Curtis.

Var du orolig för att det skulle kunna vara covid-19?
– Nej, det var så pass olika symtom utan jag tror att det var något jag åt. Så det blir inga fler besök på den restaurangen, haha.

När kom du igång med träningen igen?
– Jag tränade i söndags med Hugo (Berggren) när laget åkte iväg då vi hade ett bra fotbollspass och sedan dess har jag varit igång.

Så formen är god?
– Den känns bra. Sen har jag ju inte spelat 90 minuter på väldigt länge men det är härligt att kunna vara med på planen igen.

Vad tyckte du om insatsen mot Sirius?
– Jag tycker att Sirius såg bra ut och var duktiga på att hålla i bollen medan vi inte spelade särskilt bra första halvlek. Men vi steppade upp i andra och eftersom vi var i ledning handlade det ju mest om att försvara och ställa om för att gå för ett andra mål. De hade några chanser fast vi såg ändå stabila ut i andra halvlek. Men nu i nästa match får vi kliva fram och vara mer dominanta.

Känner du att du kan bidra till hundra procent?
– Ja, jag är redo för att gå in och göra mitt bästa och bidra. Det gäller att få upp energin i laget nu när vi spelar utan publik och många av spelarna har fått en match i benen, så jag tror att vi kommer att höja oss mot Örebro.

Ett Örebro som såg piggt ut i sin match mot AIK.
– Jag har inte sett hela matchen men vi har gått igenom klipp från den. Örebro är ett skickligt lag som kan spela på flera olika sätt och har en del riktigt duktiga spelare. Vi måste gå ut och prestera på topp för att plocka tre poäng mot dem, summerar Curtis.

17 juni, onsdag 19:00Tele2 Arena

DjurgårdenÖrebro SK
1-2 (1-1)

  • MålskyttarEmir Kujovic 34'Nahir Besara 39'Robin Book 89'
  • Gula kortFredrik UlvestadJohan MårtenssonDavid SegerErik Björndahl
  • Domare Adam Ladebäck
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat