Företag

Inför Djurgården - Örebro SK

 • Herrar
 • A-lag
 • 17 juni 2020

Allsvensk hemmapremiär på onsdag när ÖSK väntar på Tele2 Arena. Här hittar du truppstatus och kommentarer från Kim Bergstrand inför matchen.

DJURGÅRDEN - ÖREBRO
Onsdag 17 juni 19.00, Tele2 Arena (spelas utan publik)

Beställ matchen på Dplay via denna länk så får Djurgården en bra kickback.

Fysteamet om truppstatus

– Alla är tillgängliga för spel förutom Alexander Abrahamsson och Jesper Nyholm, konstaterar Djurgårdens naprapat Christian Andersson.
 

Spaningar 

 • Seger i premiären trots att spelet inte riktigt satt. Har Kim & Tolle gjort några taktiska justeringar inför onsdagen?
 • Erik Berg visade klass omgående i comebacken. Är han redo för match mot ÖSK?
 • Hungriga insatser från inhopparna mot Sirius kan innebära förändringar i startelvan.
 • Hemmapremiär men ingen publik. Finns det ändå en fördel av hemmaplan?
 • Matchen visas på dplay - klicka på följande länk för att skaffa ett abonnemang så gynnar det DIF Fotboll.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Vi känner att vi kommer att göra bättre ifrån oss än vad vi gjorde uppe i Uppsala. Vi kom därifrån med tre poäng och var ganska strikta men hade egentligen inget riktigt anfallsspel periodvis. Så vi måste visa mycket mer spelglädje i vårt eget spel och vara betydligt mer aggressiva och explosiva än vad vi var senast. Vi har ju inte riktigt kunnat gnugga på förändringar eftersom det är två dagar efter match utan det handlar mer om att få igång kroppar och huvuden och även teoretiskt prata lite fotboll. Men det är inte så att vi inte kan och vet vad vi ska göra på planen utan framför allt handlar det om att släppa ner axlarna, säger Kim som inte räknar bort en liten fördel av hemmaplan trots att publiken saknas.
– Ja, det tror jag är en fördel. Det är ju ändå vårt omklädningsrum, vår plan och våra läktare så jag tror inte att man ska underskatta att det är vår hemmaplan.

Rent truppmässigt var det många av inhopparna som visade fina kvaliteter senast och Kim medger att laguttagningen kräver en hel del betänketid i nuläget.
– Spelarna befinner sig i lite olika faser och algoritmen för att ta ut ett lag nu är oändlig beroende på balans i laget, spelares bakgrund, tätt matchande och relationer sinsemellan. Det finns ju väldigt många parametrar i både det kortsiktiga och det långsiktiga för att få ihop det. Men so far so good, vi har ingen som gick sönder efter matchen senast och ingen var extremt nedgången heller. Så vi försöker att vara lite kloka och ändå få balans i laget. 
 

Om Örebro SK

 • Såg pigga ut mot AIK i första omgången där de skapade mycket men inte fick med sig någon poäng. 
 • Nahir Besara utmärkte sig i sin återkomst till ÖSK och blir en spelare att se upp med.
 • Kom två i sin grupp i Svenska Cupen efter seger mot Oskarsham, kryss mot Brage och förlust mot Elfsborg.
 


Kim Bergstrand om Örebro SK: 
– Örebro är väldigt flexibla. De har ju tidgare spelat någon form av 3/5-backslinje och sist var det en fyrbackslinje och lite 4-4-2 när de försvarar. De hade platsskiften när de anföll och en väldig fart på sina kanter i form av Jack Lahne och Jake Larsson. Nahir Besara såg bra ut och Agon Mamheti verkade pånyttfödd, så de har en ganska skön blandning mellan rutinerat och ungt och friskt. Nu förlorade de mot AIK men det var faktiskt Örebro som hade de bästa målchanserna fram till att AIK gör mål på hörna. Så Örebro ser intressanta ut som lag.

Visas på Dplay - klicka här för att köpa matchen eller skaffa abonnemang så tjänar DIF Fotboll en bra slant.

17 juni, onsdag 19:00Tele2 Arena

DjurgårdenÖrebro SK
1-2 (1-1)

 • MålskyttarEmir Kujovic 34'Nahir Besara 39'Robin Book 89'
 • Gula kortFredrik UlvestadJohan MårtenssonDavid SegerErik Björndahl
 • Domare Adam Ladebäck
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat